Читај ми!

Обрадовић пред Жалгирис: Чињеница је да играју много боље на свом терену

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић каже пред гостовање црно-белих у Каунасу да Жалгирис много боље игра на свом паркету и да су им проценти шута скоро за 10 процената већи него у гостима.

Кошаркаши Партизана у петак гостују литванском Жалгирису у оквиру 23. кола Евролиге. Меч почиње у 19.00 часова.

У првом овосезонском дуелу против Жалгириса, у петом колу Евролиге, црно-бели су на домаћем терену у "Штарк арени" савладали тим из Каунаса резултатом 87:76.

У сусрет новом дуелу, тренер Партизана Жељко Обрадовић каже да је чињеница да Жалгирис игра много боље на свом терену.

"Проценти шута су им скоро за 10 процената већи него у гостима, такође и број скокова. Играју са високом поставом, са играчима на позицији два и три који су доминантни, који покушавају да играју на доњем посту. Имају Шмитса који је такође ту веома добар. Уз проблеме које су имали са повредама проналазе решења јер ти играчи могу да играју на разлитичим позицијама. Плус Улановас, који је на доњем посту скоро свим тимовима у Евролиги правио проблеме и Лекавичијус, као неко ко покреће ритам, ко улази са клупе, изузетно брз играч. То су најбитније ствари о којима размишљамо у припреми ове утакмице", закључио је Обрадовић.

Играч црно-белих Матијас Лесор очекује тешку утакмицу у Литванији.

"Играју код куће и тамо су другачији тим у односу на гостовања. Пре месец дана смо били без шанси за плеј-оф, а сада се прича о кључној утакмици. То вам говори како ствари могу да оду у било ком правцу. Свака утакмица је кључна утакмица. Ми ћемо покушати да добијемо, али нико не може да каже која ће бити одлучујућа. Ово је заправо само још једна утакмица у којој хоћемо да победимо. Наш став је да играмо утакмицу по утакмицу. Победу у претходној смо оставили иза нас, потрудићемо се да запамтимо добре ствари које смо радили у њој. Тренутно играмо добро, имамо добру енергију и фокус. Ако то не радиш, неће бити ни великих победа", рекао је Лесор.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи