Бараж за ЕП, Србија креће из Норвешке

Фудбалери Србије играће против Норвешке као гости у полуфиналу баража за пласман на Европско првенство 2020. године. Уколико савладају Скандинавце, "орлови" ће се за наступ на шампионату Европе борити против бољег из дуела између Шкотске и Израела. Полуфинални мечеви баража на програму су 26. марта, а мечеви финала 31. марта наредне године.

Србија је сазнала противнике које ће морати да савлада уколико жели на Европско првенство наредне године. Већ раније је било познато да ће селекција Љубише Тумбаковића играти против Норвешке, а жреб је одлучио да се меч игра на северу Европе.

Ипак, уколико Србија савлада Норвешку, у финалу ће играти против победника из дуела између Шкотске и Израела, а тај меч би се играо у Београду.

Парови полуфинала баража (победници прво наведених мечева биће домаћини у финалу): 

А: Бугарска – Мађарска, Исланд – Румунија

Б: БиХ – Северна Ирска, Словачка – Ирска

Ц: Норвешка – Србија, Шкотска – Израел

Д: Грузија – Белорусија, Северна Македонија – Косово

Полуфинални мечеви баража на програму су 26. марта, док су финални мечеви, после којих ће се знати сви учесници континенталног шампионата, на програму 31. марта.

Жреб за групе на Европском првенству заказан је за 30. новембар.

Европско првенство на програму је од 12. јуна до 12. јула наредне године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара