Читај ми!

Млади рукометаши без финала Европског првенства, у недељу меч за бронзу

Јуниорска рукометна репрезентација Србије поражена је у полуфиналу Европског првенства у Португалији, Шпанија је била боља 32:29. Изабраници Ђорђа Теодоровића у недељу ће се борити за бронзану одличје, а противник ће бити поражени из дуела између Шведске и домаћина Португалије.

Млада трукометна селеција Србије, играчи до 20 година старости, није успела да се пласира у финале континенталног шампионата, пошто је у португалском Матосињосу изгубила од Шпаније 32:29.

Екипа селектора Ђорђа Теодоровића меч је изгубила у првом полувремену, нарочито услед лошег старта, док је у већем делу сусрета била равноправан, ако не и бољи ривал од фаворизоване Шпаније.

Србија је збуњено ушла у меч, па је Шпанија врло брзо стекла вођство од 5:1, нешто касније и осам голова предности, да би на полувремену "орлови" имали пет голова заостатка - 15:10.

У наставку је виђена потпуно другачија слика на терену. Млади српски рукометаши су се ослободили, постигли чак 19 погодака, али нису могли да сустигну предност ривала, која је и у другом полувремену у једном тренутку износила осам голова.

Ипак, српски рукометаши су се борили до последњих пет минута, када је македонски судијски пар донео неколико сумњивих одлука на нашу штету.

На крају је Шпанија заслужено славила, али српски рукометаши могу само да жале што нису били концентрисани свих 60 минута.

Милош Кос је био најефикаснији на мечу са девет погодака и једини расположени играч у српском тиму у првом делу утакмице, док су му се у другом полувремену придружили Додић и Роган.

Србија је већ направила највећи успех од када се такмичи под овим именом, али турнир још није готов пошто је у недељу очекује дуел за треће место, а противник ће бити поражена екипа из другог полуфинала Португалија - Шведска.

Меч за бронзану медаљу на програму је од 15.30 уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво