Перуничић: Грешке на нивоу Основне школе

Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић био је веома незадовољан после пораза од Француске 32:21 на Светском првенству у Берлину и поручио да је највећи проблем менталитет.

"Све можемо да направимо, припремимо, анализирано, али менталитет и глава, то играчи морају сами. Наравно, сва одговорност за пораз иде на мене. Суштина је да кад верујеш у нешто то градиш, али менталитет играча је такав да им је јако мало потребно да их неко поремети. Прво не поштују себе, па онда ни лопту. Са 22 техничке грешке против једне Француске добро је да смо изгубили само 11 разлике", у даху је причао Перуничић после утакмице.

Како је навео, жао му је јер смо их превише респектовали, и није било вере међу нашим играчима да могу да се врате.

"Грешке које су прављене су на нивоу Основне школе. Ово је фајтерски спорт, мораш да се бориш, али ја се не слажем с њма да идемо даље, да имамо следећу утакмицу. Ми овај пораз не смемо да заборавимо, мора да нас дебело боли, јер сам већ после Руса видео неку еуфорију. Дуг је пут до поштовања, да би ти га неко указао и то се не гради једном утакмицом, посебно не нерешеном".

Према његовим речима, веома је важно како ће екипа искористити дан одмора.

"Мораш мало и да се замислиш, да размишљаш, против сваког морамо да играмо исто. Ако неко овде има већу жељу од нас то је трагично, за мене то је пораз, још болнији од оног што показује семафор. Ако је то тако не желим то да признам", поручио је Перуничић.

Рукометаши Србије у понедељак у трећем колу А групе играју против Бразила.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво