Читај ми!

Тим Србије све бројнији, петоро џудиста на ОИ у Токију

Петоро српских џудиста учествоваће на предстојећим Олимпијским играма у Токију, саопштио је Олимпијски комитет Србије (ОКС).

У Токију ће Србију представљати Милица Николић (до 48 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ања Обрадовић (до 63 кг), Немања Мајдов ( до 90 кг) и Александар Кукољ ( до 100 кг), званично је потврдила Светска џудо федерација (ИЈФ).

Србија у овом моменту има 77 квалификованих спортиста за највећу спортску смотру на свету.

Џудиста Александар Кукољ истакао је да ће наступ у Јапану, земљи из које потиче џудо, бити нешто посебно.

"Освајао сам многе медаље на светским и европским такмичењима, али злато са гренд слема у Токију остаје у посебној успомени. Јапанци обожавају џудо и нема сумње да ће бити посебан осећај такмичити се на Олимпијским играма пред јапанском публиком", рекао је Кукољ за сајт ОКС.

"Ако погледам период од пре десет година и упоредим га са данашњом ситуацијом, рекао бих да је џудо у Србији напредовао енормно. Треба само погледати резултате. Много су томе допринели услови за рад који су данас много бољи него пре, али и менталитет који смо успели да "сломимо" и да докажемо, прво себи, да није немогуће победити Руса, Јапанца или Француза. Сви једва чекамо наступ на Олимпијским играма", рекао је Кукољ.

Председник Џудо савеза Србије, Иван Тодоров, честитао је свима који су допринели да се оствари овај резултат.

"Као што сам рекао и после Светског првенства у Јапану у септембру 2019. године, наша реалност је била пет до шест пласмана на Олимпијским играма. Са задовољством честитам свима који су допринели да остваримо овај резултат и истичем да нас је ова генерација навикла на врхунске резултате, што је одлична синергија рада Савеза, клубова, тренера и свих оних који су укључени у њихов рад. Одлична комуникација и системски рад резултирали су са пет такмичара на Олимпијским играма", рекао је председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.  

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво