Читај ми!

Олимпијци Србије на пријему код председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић примио је спортисте који су представљали нашу земљу на недавно завршеним Олимпијским играма у Токију.

Председник Србије посебно се захвалио спортистима који су освојили медаљу за Србију на Играма у Токију.

"Драги спортисти и спортисткиње, министре, председниче Олимпијског комитета, тренери, медицинско особље, стручни штабови У име државе Србије желим да вам се захвалим на огромној радости којој сте нам приуштили. На свим спортским такмичењима увек је народ био уз вас и бескрајно се радовали вашим успесима. Али, Олимпијске игре су нешто посебно, својеврсно такмичење нација. Пре само осам година, у нешто ширем региону Западног Балкана, били смо пети. Данас смо други, испред нас је само Мађарска", рекао је Вучић

Председник је најавио и повећање новчаних награда за освојене медаље.

"Верујем да ћемо повећати награде на 100.000 евра за злато, 90.000 за сребро и 80.000 за бронзу, чиме ћемо се значајно приближити Италијанима", објаснио је он.

Вучић се посебно захвалио "седморици величанствених" из ватерполо репрезентације, изразивши наду да неће сви отићи из националне селекције.

"Хвала свима на на медаљама, али и онима који нису донели медаље, али су се борили. Гледаћете сада са неких других места, од стручног штаба, Олимпијског комитета, државних функција, али верујем да ћете помоћи да градимо шампионе", рекао је он.

Представницима Одбојкашког савеза поручио је у шали да настоје да не само одбојкашице доносе медаље, већ да их освоје и одбојкаши.

Истакао је да ће држава урадити све што може да на наредним Олимпијским играма у Паризу и Лос Анђелесу дођемо до двоцифреног броја медаља.

Вучић је приметио да су Олимпијске игре посебно такмичење, не само појединаца и колектива, не само показивање заједништва и квалитета у спорту, већ такмичање нација, које се од оне старе пословице - да је важно учествовати, претворило у бројање медаља.

Олимпијска шампионка Милица Мандић у име свих олимпијаца захвалила се на подршци и истакла да је тим Србије са девет медаља оправдао поверење на Олимпијским играма у Токију.

"Већа част није могла да ми припадне а то је да се обратим у име овог шампионског тима. За мене су ове Игре биле посебне по много чему, али оно што је оставило највећи утисак на мене јесте емоција коју сам осетила, пожртвованост сваког олимпијца. Хвала вам на пожртвованости, храбрости, борбености, хвала на сузама којих је било. Хвала на подршци коју сам осетила у нашем колективу", рекла је Мандић на пријему у Председништву Србије.

Дамир Микец уручио је председнику маскоту Олимпијских игара са потписима свих освајача медаља у Токију

Након пријема код председника Србије, за олимпијце ће на чувеном балкону бити уприличен свечани дочек, а за све грађане биће организован музичко-спортски програм.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво