Коронавирус отказао Лигу шампиона, Лигу Европе, Премијер лигу...

Ради сузбијања ширења епидемије коронавируса, увећава се број отказаних спортских догађаја. Све више спортиста и људи из њиховог окружења изложено је епидемији. Није мали број оних код којих је потврђена зараза. У овој вести пратимо из часа у час информације у вези са спортом и сузбијањем ширења коронавируса.

10.45 - Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо одлучио је да своје хотеле у Португалији адаптира у болнице, како би се лечили људи оболели од коронавируса.

09.10 - Кошаркаш Детроит Пистонса Кристијан Вуд нови је играч у НБА лиги који је позитиван на коронавирус.

08.30 -Првенство Турске је једно од ретких фудбалских такмичења у Европи, које се игра упркос пандемији коронавируса.

У недељу ће стадион у Истанбулу "Али Сами Јен" бити пун на дербију Галатасараја и Бешикташа. Предузете су ипак неке мере заштите . Дезинфикован је цео стадион, а исти поступак биће поновљен и пред саму утакмицу.

07.50 - Најбољи фудбалер Барселоне Лео Меси поручио је људима широм света да буду одговорни и остану код куће због пандемије коронавируса. Аргентинац је упутио захвалност здравственим радницима који раде на "линији фронта".

Недеља, 15 март

23.30 - Центар Јуте Руди Гобер, који је први оболео од коронавируса у НБА лиги, донираће преко пола милиона долара радницима дворане своје екипе који су тренутно без посла, као и центрима за борбу против вируса у Јути, Оклахоми и Француској.

21.25 - Амерички тренер Рик Питино напустио је Грчку и Панатинаикос и у паузи грчког првенства и Евролиге због коронавируса преузео је Ајону из Њујорка, која се такмичи у колеџ кошарци.

17.40 - Фудбалске власти у Енглеској и Европи планирају да обуставе фудбал све до септембра, ексклузивно преноси Индепендент. Како преноси тај лист, на Старом континенту неће бити фудбала следећих шест месеци због пандемије коронавируса.

13.00 - Јапан се и даље припрема да на лето угости учеснике Летњих олимпијских игара, изјавио је јапански премијер Шинзо Абе, упркос порасту забринутости у свету да ли треба одржати Игре с обрзиром на избијање епидемије корона вируса.

Абе и његова влада сматрају да Олимпијада треба да се одржи, иако су други светски спортски догађаји отказани или одложени.

12.30 - Бараж дуели футсал репрезентације Србије за пласман на првенство света с Финском, предвиђени да се играју 9. и 12. априла, одложени су на неодређено време.

Први меч баража требало је да се игра 9. априла у Нишу, реванш три дана касније у Финској.

11.30 - Фудбалери Фиорентине Патрик Кутроне и Херман Пецеља, и физиотерапеут Стефано Даинели позитивни су на корона вирус, саопштио је италијански клуб.

Укупно су сада заражена четири члана Фиорентине, након што је јуче објављено да је млади српски репрезентативац Душан Влаховић позитиван.

Клуб из Фиренце саопштио је да се Кутроне, Пецеља и Даинели, баш као и Влаховић, осећају добро.

09.10 - Токијска гувернерка Јурико Коике изјавила је да ће бити предузети све потребне мере како би спречило избијање епидемије корона вируса током проласка олимпијске бакље кроз Јапан и потврдила да се настављају припреме како би Олимпијске игре овог лета у Токију биле безбедне.

Субота, 14. март

21.20 – Играчи кошаркашког клуба Галатасарај издали су заједничко обавештење у којем траже да се прекине такмичење у турском шампионату.

19.55 – Кошаркаши Жалгириса проглашени су за шампионе Литваније, пошто је тамошње првенство прекинуто.

19.50 – Душан Влаховић први је српски спортиста који је заражен коронавирусом, потврдила је Фјорентина.

18.45 – Тренер Арсенала Микел Артета који је заражен коронавирсом захвалио се на подршци и рекао да се осећа боље.

18.30 – Овогодишња Трка око Италије отказана је. Иако су се Италијани надали да ће се до почетка трке (9. маја) стећи услови за одржавање исте, мађарска влада објавила је да отказује почетак Ђира.

Овогодишња трка требало је да крене из Будимпеште, док су прве три етапе биле на програму у Мађарској.

18.15 – Лондонски маратон, један од највећих на свету, неће се одржати у априлу, већ 4. октобра.

17.00 – Немачка Бундеслига објавила је да су мечеви првог и другог ранга такмичења у тој држави отказани до 2. априла, због епидемије коронавируса.

15.30 – Међународна рукометна федерација донела је одлуку о одлагању квалификација за Олимпијске игре у мушкој и женској конкуренцији за јун. Нови термини турнира биће одређени у складу са проценом ситуације.

Најбоље српске рукометашице требало је да од 20. до 22. марта играју на турниру у Ђеру са селекцијама Мађарске, Русије и Казахстана.

14.45 – Међународна одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је да је одложена Лига нација 2020. у обе конкуренције.

Административни Борд ФИВБ одлучио да се престижно такмичење одложи до завршетка Олимпијских игара у Токију. План је да се Лига нација одигра после ОИ у Токију, уколико се пронађу адекватни и одговарајући термини.

12.40 – Фудбалске утакмице у Србији биће игране пред празним трибинама. Премијерка Србије Ана Брнабић на конференцији за медије објавила је да ће се домаће првенство играти без присуства публике.

12.45 – Квалификациони олимпијски турнир за рукометашице у Ђеру одржаће се без присуства публике, изајвио је председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић на састанку код министра Удовичића.

Турнир је на програму је од 20. до 22. марта, а ривали рукометашицама Србије биће Мађарска, Русија и Казахстан.

12.25Сезона у енглеској Премијер лиги такође је одложена до 3. априла. Како је наведено, неће се играти Премијер лига, Чемпионшип, Лига 1, Лига 2, као и женска Суперлига и женски Чемпионшип.

Одлука о одлагању такмичења донета је после два потврђена случаја заразе коронавирсом код менаџера Арсенала Микела Артете и нападача Челсија Калум Хадсон-Одоија.

11.55 – Европска одбојкашка конфедерација (ЦЕВ) саопштила је да је због пандемије коронавируса, Административни борд ЦЕВ-а одлучио да се сва такмичења одложе до 3. априла.

Додаје се да ће се једино одиграти утакмце полуфинала Купа ЦЕВ 2020. у конкуренцији одбојкаша између Локомотиве из Новосибирска и Зенита из Санкт Петербурга, које су заказане за 19. и 26. март, будући да се ради о клубовима из исте земље – Русије.

11.40 – Немачка фудбалска Бундеслига саопштила је да одлаже сезону до почетка априла због пандемије коронавируса.

Како се наводи, утакмице првог и другог ранга немачког фудбала биће одигране још овог викенда, а потом следи пауза до 2. априла.

Бундеслига је пето европско фудбалско првенство које је одложено, после италијанске Серије А, шпанске Ла Лиге, француске Лиге и холандске Ередивизије.

11.05 – Уефа је потврдила да ће све утакмице Лиге шампиона и Лиге Европе бити одложене.

11.00 – Одбојкашки репрезентативци Србије Немања Петрић и Александар Околић, као и њихови саиграчи и стручни штаб Милана, налазе се у карантину јер су били у контакту са особама које су заражене корнавирусом.

9.30 – Огласио се и Марио Балотели, и то у свом стилу:

"Морамо да останемо код куће. Људи не схватају озбиљност ситуације. Недостаје ми фудбал, али морам да останем код куће. У супротном, ако то не урадите, доћи ћу и лупићу вам шамар", рекао је Балотели

8.40 – У међувремену се огласио и Руди Гобер, који се извинио због свог понашања.

"Желим да захвалим свима који брину и који су ми пружили подршку током претходна 24 часа. Преплавиле су ме емоције чим сам сазнао да сам заражен коронавирусом, а углавном сам био уплашен, напет и осрамоћен", написао је Гобер на Инстаграму.

8.00 – Комесар НБА Адам Силвер обратио се навијачима и медијима, потврдивши да ће пауза у најјачој лиги света трајати најмање 30 дана, као и да је могуће потпуно отказивање сезоне.

7.35 – После много премишљања, челници Формуле 1 и Међународне аутомобилске федерације опаметили су се и одложили трку за Велику награду Аустралије, којом традиционално почиње сезона у најбржем каравану на свету.

7.20 – Коронавирус се појавио у Премијер лиги. Први случајеви забележени су у Лондону – заражени су менаџер Арсенала Микел Артета и нападач Челсија Калум Хадсон-Одои.

Петак, 13. март

21.40 – Министар омладине и спорта Вања Удовичић окупиће сутра представнике свих спортских савеза на ванредном састанку на тему коронавируса.

Многа спортска такмичења у Србији већ су одложена, такмичења у затвореном одржаваће се до даљег без публике, а на отвореном, за сада, уз присуство публике.

18.55 – Коронавирус мало по мало гаси или затвара такмичења широм света. Након НБА и први човек НХЛ лиге, комесар Гери Бетман, објавио је да суспендује такмичење у највећој хокејашкој лиги света.

18.01 – Расте број спортиста заражених коронавирусом. Нови случај потврђен је код фудбалера Сампдорије Мануеле Габијадинија, који је позитиван на овај вирус, саопштио је италијански клуб. 

17.50 – Светско првенство у скијашким летовима, које је планирано за 19. март у Планици, одложено је. Нови термин ће бити накнадно саопштен, саопштио је Фис ски.

17.10 – Отказане су и утакмице Лиге шамипона Манчестер сити – Реал Мадрид и Јувентус – Лион, које су требало да се играју 17. марта.

16.50 – Амерички председник Доналд Трамп предложио је одлагање Олимпијских игара у Токију због избијања пандемије коронавируса. Трамп је предложио да се Олимпијске игре, заказане за август, одложе за 2021. годину.

16.35 – Донован Мичел, прва звезда Јуте џез, заражен је коронавирусом, пренео је водећи НБА новинар Адријан Војнаровски. Објавио је и да је Мичел други заражени играч "џезера", после Рудија Гобера.

16.30 – Све утакмице у организацији Одбојкашког савеза Србије играће се без присуства публике.

"Извршни одбор Одбојкашког савеза Србије, сходно одлуци државних органа, на електронској седници одржаној данас, донео је одлуку да се све утакмице одбојкашких такмичења сениорских и младих категорија у организацији ОСС играју без присуства публике. Клуб домаћин, организатор утакмице, задужен је да обезбеди услове одигравања утакмица без присуства гледалаца", наводи се се у саопштењу ОСС.

16.20 – ВСС одложио сва такмичења млађих катеогрија због епидемије коронавируса. "Ватерполо савез Србије, у складу са одлуком Владе Републике Србије о доношењу нових мера у циљу сузбијања коронавируса, одлаже сва такмичења млађих такмичарских категорија до даљег", стоји у саопштењу ВСС.

16.00 – Најбољи фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо за сада се неће враћати у Италију и остаће у самоизолацији у Португалији, након што је утврђено да саиграч Данијеле Ругани има коронавирус, преноси Тутоспорт.

15.00 – Након Индијан Велса, отказан је и други мастерс сезоне – Мајами. Вест која никог није изненадила. Играчи већ други дан напуштају Америку и враћају се у своје домовине. Постоје индиције да се тенис неће играти најмање шест недеља.

13.30 – Коронавирус прекида такмичење у АБА лиги. С обзиром на ситуацију са коронавирусом у циљу заштите безбедности играча, тренера, званичника и гледалаца, АБА лига је одлучила да се сва такмичења под њиховим руководством прекину. Одлука ступа на снагу одмах.

13.15 – Међународна кошаркашка федерација саопштила је да ће привремено бити прекинута сва такмичења под њеном ингеренцијом због ситуације са коронавирусом.

"С обзиром на садашњу ситуацију ширења болести изазваних коронавирусом и како бисмо заштитили здравље и сигурност играча, тренера, судија и гледалаца, Фиба је одлучила да прекине сва такмичења почевши од 13. марта. Фиба ће наставити да прати ситуацију на дневној бази и доносиће и одлуке о томе постоји ли могућност за наставак појединих такмичења", стоји у саопштењу Фибе.

13.10 – Све утакмице 26. кола Кошаркашке лиге Србије играће се без присуства публике, саопштено је данас.

"У складу са мерама Владе Србије у циљу спречавања ширења коронавируса, доносимо одлуку да се све утакмице 26. кола КЛС играју без публике. У дворане је дозвољен улазак службеним лицима, члановима руководства, спонзорима клубова и новинарима. Број присутних у дворанама мора да буде мањи од 100, а пожељно је да не прелези неколико десетина", стоји у саопштењу КЛС, које потписује директор такмичења Леон Делеон.

13.00 – Кошаркаши и стручни штаб Црвене звезде налазе се у Мадриду, али нису имали контаката ни са ким из Реал Мадрида, потврдио је београдски клуб.

12.00Један од кошаркаша Реала из Мадрида заражен је коронавирусом, саопштио је "краљевски клуб". Према препоруци медицинског особља, у карантин су, поред кошаркаша, смештени и фудбалери Реала. Није наведено који кошаркаш Реала је заражен коронавирусом, али се у шпанским медијима може пронаћи још непотврђена информација да је у питању Американац Треј Томпкинс.

11.45 – Челници Евролиге издали су саопштење у којем се наводи да се суспендује такмичење у Евролиги, Еврокупу и омладинским "Next Generation" турнирима због пандемије коронавируса.

11.30 – Наизглед занимљив и смешан гест Рудија Гобера на конференцији дан пред меч са Оклахомом, испоставио се као кључан у отказивању читаве НБА лиге. Тестирање је показало да је Француз позитиван на коронавирус, чиме је вероватно заразио бројне новинаре, камермане, саиграче и остало тимско особље. Доказ да "ко се са ватром игра, мора се опећи" Гобер је схватио на тежи начин, а сада преостаје да се види како ће се одвити ситуација са његовим, али и здрављем осталих људи, као и шта чека НБА лигу у наредним данима.

10.00 – Због пандемије коронавируса, овогодишњи Београдски маратон биће отказан, саопштио је заменик градоначелника Горан Весић.

08.00НБА лига суспендована је до даљег, одлучили су челници најјачег кошаркашког првенства, након што је потврђено да је кошаркаш Јуте Руди Гобер заражен коронавирусом. Центар Јуте џез Руди Гобер заражен је коронавирусом, потврдили су бројни медији у САД.

Четвртак, 12. март

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се