Организација за пример

Легендарни бразилски фудбалер Пеле похвалио је организаторе Олимпијских игара у Лондону, који су, по његовим речима, поставили пример како би требало да изгледа највећи и најмасовнији спортски догађај на планети.

"Организација је била сјајна, као и церемонија свечаног отварања Игара. Цео стадион је био пун, сви су уживали и били добро расположени. Надам се да ће у Бразилу бити ангажована иста компанија и да ће направити сличан успех. Дефинтивно су поставили пример како треба радити", рекао је Пеле за енглеске медије.

Наредне Олимпијске игре одржаће се у Рио де Жанеиру, а први пут у историји домаћин ће бити град из Јужне Америке.

"Игре у Рију не односе се само на Бразил, већ читаву Јужну Америку, као што је то био случај са Светским првенством у фудбалу у Јужној Африци пре две године. Шанса Бразила су туристи и мислим да заиста имамо шта да понудимо свету", рекао је Пеле.

Он је додао да је разговарао са председницом Бразила Дилмом Русеф, која му је обећала да ће све бити спремно на време.

"Рекла ми је да најбољи људи раде на организацији Светског првенства и Олимпијских игара. Изградња стадиона неће бити проблем. Тренутно нисмо спремни, али ко би био четири године пре почетка. Једини проблем је администрација, али то се може решити", поручио је Пеле.

Игре у Рију на програму су од 5. до 21. августа 2016. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар