Читај ми!

Семења негира "опуштеност"

Кастер Семења, освајачица сребрне медаље у Лондону у трци на 800 метара, негирала је да се није трудила у финалу, како би избегла расправу око њеног пола.

Јужноафричка атлетичарка Кастер Семења демантовала је данас спекалуције да се није трудила у финалу олимпијске трке на 800 метара у Лондону.

Семења је трку завршила као другопласирана, а поједини познаваоци атлетике трвде да је Јужноафриканка имала снаге, али да је намерно слабије истрчала како би избегла нову расправу око њеног пола.

"Пружила сам максимум, ма шта људи говорили. Увек ће бити прича, али они који то раде се не разумеју у атлетику. Срећна сам и са сребрном медаљом. Није било лако, приметила сам да су и остале девојке биле уморне, па сам морала да 'пребацим на турбо'", рекла је Семења локалним медијима по повратку из Лондона.

Она је додала да ће на наредним Олимпијским играма покушати да освоји златну медаљу и да ће сву пажњу усмерити на Светско првенство у Москви.

Семења је пажњу јавности скренула 2009. године освајањем светске тутуле у Берлину, као и због теста којем је била подвргнута како би се утврдио њен пол.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 14. авг 2012, 21:20) - anonymous [нерегистровани]

Pa sad

I na svetskom prvenstvu je bila druga, i isto se i meni cinil otada da nije htela da da sve od sebe upravo zbog tih prica.