Читај ми!

Нека Игре почну!

Олимпијски пламен је упаљен, тридесете летње Игре су отворене. Краљица Елизабета Друга званично је прогласила почетак Игара. Свечана церемонија на Олимпијском стадиону у Лондону и дефиле спортиста били су увод у отварање 30. летњих Олимпијских игара, на којима ће учествовати више од 10.000 спортиста из 204 земље. Заставу Србије носио Новак Ђоковић.

01.36 - Млади британски спортисти упалили су олимпијски пламен - Игре су почеле. 

01.29 - Олимпијска бакља стигла на стадион.  

00.33 - Застава Србије завијорила се у Лондону. Српски олимпијци на челу са барјактаром Новаком Ђоковићем продефиловали Олимпијским стадионом. 

23.21 - Почео дефиле земаља учесница.  

22.54 - Процењује се да спектакл прати више од МИЛИЈАРДУ људи широм света.

22.47 - Мистер Бин гост изненађења. 

22.35 - Џејмс Бонд у акцији. 

22.27- Церемонија протиче у живописним "живим сликама" које приказују историју Велике Британије, има назив "Острво чуда".

22.04 - Почела церемонија отварања Игара. 

21.16 - Олимпијски стадион је крцат. Капацитет стадиона је 62.000 гледалаца. @acastop 

21.08 - Још сат времена до почетка спектакла. 

20.04 - Гледаоци у великом броју долазе на Олимпијски стадион.

19.48 - У Лондону је све спремно за почетак 36 милиона евра вредног спектакла отварања Игара. Ко ће упалити олимпијски пламен је још увек тајна. Краљица међу фаворитима. 

18.00 - На Олимпијски стадион у Лондону полако почињу да пристижу гледаоци који ће имати прилику и част да уживо прате отварање највеће планетарне спортске манифестације.

Отварање Олимпијских игара на Олимпијском стадиону у источном Лондону представљаће почетак надметања око 10.500 такмичара из 204 земље.

У организацију овогодишњих Олимпијских игара уложено је укупно 11,6 милијарди евра.

Бакља којом ће бити запаљен олимпијски пламен, што ће означити почетак Игара, на путу од Олимпије у Грчкој до стадиона у Стратфорду у Лондону прешла је 12.875 километара.

Олимпијске игре обезбеђиваće 20.000 људи, од чега ће чак 16.000 бити професионални војници. О сигурности учесника бринуће и 3.000 волонтера, као и регуларна полиција.

Лондон, град домаћин предстојећих 30. Летњих олимпијских игара, ове године је постао и први град у којем ће се Игре одржати три пута. Претходно је био домаћин 1908. и 1948. године.

Лондон је постао град домаћин 6. јула 2005. године, током 117. седнице Међународног олимпијског одбора у Сингапуру, победивши Москву, Њујорк, Мадрид и Париз након четири круга гласања.

Игре, које ће трајати од 27. јула до 12. августа, заједно су организовали Олимпијски комитет Велике Британије и Међународни олимпијски комитет (МОК).

 

Број коментара 55

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво