Читај ми!

"Орлови" пожртвовани, али без праве идеје и шансе за добар резултат против Бразила

Репрезентација Србије поражена је од Бразила у утакмици првог кола групне фазе Светског првенства - 2:0. Срећом, пораз може брзо да постане део историје сусрета између "орлова" и "кариока", јер следе важнији мечеви за оно што се може назвати бити или не бити – победник.

Општи утисак након пораза Србије од Бразила је да су "орлови" одиграли два потпуно различита полувремена. (Не)очекивано су фудбалери Србије заустављени у намери креативних акција, а то их је коштало резултата.

На почетку, све је указивало да су фудбалери Србије храбри, а у поједим моментима и уједначени са Бразилом. Шаховски речено, било је пешак за пешака, али само у првих 20 минута игре.  

Чинило се да ће Србија створити прилику, јер се примећивала могућност лепршаве игре, али недостајало је на терену оно што можемо назвати "кохонес".

Кад је било најпотребније, "орлови" нису показали зубе, нити високи лет којим би надлетели Бразил.

У фудбалу често боља екипа на терену не бива победник, али највећи жал остаје зато што Пиксијеви изабраници нису направили ниједну праву прилику, па чак ни полушансу за погодак.

И још већи жал за оним што је селектор говорио, а причао је много тога и све је остало на тим речима, фразама и флоскулама на узалудним конференцијама.

Говорио је селектор уочи утакмице да се фудбалери које је он одабрао никога не плаше, да сваког противника поштују, као и да очекује од репрезентативаца да прикажу допадљиву игру.

Ништа није испоштовано или, боље речено, Пиксијеве намере изречене камери у лице остале су за сведочење историји телевизије.

Јачи смо од Бразила, јачи, али не у фудбалу  

Најадекватнији опис игре Србије у другом полувремену дао би популарни Пикац из серије "Вратиће се роде": Ништа, брате, ништа! Ни да ме дирне. 

Можда је фалило и спортске среће да све буде у духу српске традиционалне песме "Свилен конац", а наставак би био - бразилски вез.

Међутим, нису узели меру српски фудбалери Бразилцима, нити су покушали да искроје одело ("шивачи шију", да се вратимо "Родама"). 

Фалила је конкретизација свих идеја које у себи садрже фудбалски безобразлук и дрскост. 

Једина светла тачка Србије била је на голу, коју су Бразилци гађали са свих страна.

Због тога све похвале иду на рачун голмана "орлова" Вањи Милинковићу-Савићу.

Покушавао је интервенцијама да подигне морал екипи, али оглушили су се сви на његове "патње", пречесто су остављали противницима отворен шут и све је резултирало примљеним головима.

Бразил јесте репрезентација која је састављена од понајбољих појединаца, али и тимски делују изврсно. Такође, тачно је да Бразилци желе најсјаније одличје, али не постоји оправдање у редовима Србије за неорганизованост на терену.

Можда је добро што је Србија одиграла прву утакмицу на Светском првенству против најјаче екипе из Групе Г, јер стучни штаб зна где се налази у сусретима који следе.

Швајцарска није Бразил, нити је то Камерун, али свакако јесу тимови који умеју да изненаде.

Показало се да су Бразилци прејаки за Србе, али показало се да, уколико "орлови" контролишу меч и сваки део терен, не постоји противнички играч који би могао да их поремети.

Кључ успеха репрезентације Србије налази се у рукама "орлова". У следећа два меча Србија ће бити кројач своје среће.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара