Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti u studiju su Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu, Boban Stefanović, urednik filskog programa Kulturnog centra i pokretač ove manifestacije i Velibor Aleksić, sin Mije Aleksića. Repriza emisije u 01.45 i sutradan, u sredu, u 13.33 na Rts Svet.

Ovogodišnja dobitnica nagrade "Mija Aleksić - biti glumac" , je naša izuzetna pozorišna, filmska i televizijska glumica Olga Odanović.

Ovo značajno priznanje uručeno joj je 26. septembra,( na dan kada je rođen jedan od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca) u Gornjem Milanovcu na svečanosti priređenoj u okviru manifestacije "Dani Mije Aleksića".
Ovo je samo jedan od povoda da nam u goste dođu Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra u Gornjem Milanovcu, Boban Stefanović, urednik filskog programa Kulturnog centra, ali i pokretač ove manifestacije i Velibor Aleksić, sin Mije Aleksića.

Takođe, svoje utiske o Miji Aleksiću ali i značaju nagrade, za našu emisiju govoriće prvi dobitnik - Nenad Jezdić kao i Olga Odanović.

U južnoj Kaliforniji se ovog vikenda održava novi srpski festival, i to na imanju Crkve Svetog Đorđa u San Dijegu. Vredni volonteri već uveliko pripremaju sve što je potrebno za ovaj svečani događaj. Iz San Dijega izveštava Aleksandar Žigić.

Nedavno je na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali i Novom sadu, održan naučni skup slavista iz cele Evrope. Posebnu pažnju izazvalo je prisustvo profesora Roberta Hodela iz Hamburga, sa kojim je razgovarao naš kolega Vladan Rakić.

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво