Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.58

U emisiji "Magazin Srbija na vezi" upoznaćemo učitelja, književnika, magistra arhitekture koji živi u Francuskoj više od tri decenije. U Mađarskoj je otvorena još jedna srpska škola, a predstavićemo i naše uspešne ljude koji žive u Australiji i Austriji. "Magazin" gledajte i na RTS2 u subotu, 21. maja u 11.30.

Učitelj, književnik, kompozitor, magistar arhitekture Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac, živi i radi u Francuskoj 35 godina. Predavao je u srpskoj školi „Jelena Anžujska", bavio se književnošću i komponovanjem. Obajvio je preko 40 knjiga poezije i proze.

Veliki broj srpskih novinara živi u rasejanju. Novinarsku karijeru je počeo u Radio Beogradu i Televiziji Beograd. Više od dvadeset godina živi u Sidneju. Gost emisije „Magazin Srbija na vezi" je Dragan Caran, urednik emisije „To smo mi u Australiji".

Izgradnja srpske škole u Lovri, koja je podružnica Srpskog obrazovnog centra "Nikola Tesla" u Budimpešti, u potpunosti je završena. Na svečanom otvaranju bila je koleginica Snežana Milivojević.

Predstavljamo i Majkla Babića, profesionalnog fotografa. Živi i stvara u Australiji gotovo pola veka. Prilog Dragana Gavrilovića.

Baletski igrač Igor Miloš punih 20 godina je član Bečke državne opere. U razgovoru sa Verom Marjanović govori o svojim baletskim počecima u rodnom Zrenjaninu, odlasku u svet gde je gradio uspešnu baletsku karijeru i o mogućem povratku u Srbiju.

Muzički gosti operski pevači mecosopran Milijana Nikolić, tenor Rozario la Spina i Dečji hor Kolibri.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.

Reditelj Dragica Gačić.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво