Читај ми!

Magazin Srbija na vezi, RTS Svet, 20.44

U emisiji "Magazin Srbija na vezi" upoznaćemo našu slikarku koja živi u Italiji, govorimo o literarnom konkurs za decu dopuskih škola u Nemačkoj, a predstavićemo i umetnički projekat spajanja regiona starom zaboravljenom prugom. Gledajte nas i na RTS2 u subotu, 23. oktobra u 11.30.

Na inicijativu ambasadorke Srbije dr Snežane Janković, organizovan je literarni konkurs za učenike dopunskih škola na srpskom jeziku. Konkurs pod nazivom „Moj jezik, moj svet - zato učim srpski jezik" okupio je veliki broj mladih pisaca.

Veliki broj naših slikara živi i stvara širom sveta. Jedna od njih je i Miona Marta Marković, koja nam dolazi iz Italije.

Gost emisije Magazin Srbija na vezi je pijaniskinja Aisa Iđiri. Govoriće o internacionalnoj karijeri, koncertu u ambasadi Srbije u Tokiju i predstojećem festivalu pijanista u Italiji.

Upoznaćemo još jednog našeg čoveka, koji je za dugogodišnji predan rad na očuvanju srpskog identiteta poneo visoko državno priznanje - zlatnu medalju za zasluge. To je Ljubomir Aleksova, srpski predstavnik u mađarskom Parlamentu. Sa njim je razgovarala Snežana Milivojević.

Predstavljamo i istinskog čuvara našeg nasleđa i Zapadne Srbije, koja krije mnoge tajne. Gost emisije Dragan R. Filipović otkriva nam neke od njih, tragom knjige „Pecajući starom prugom od Užica do Višegrada".

Najavićemo i promociju trilogije Jasenke Lalović „Brda od pelina", koja će se održati 4. novembra u Beču. Sa njom je razgovarala Mirjana Raičević Tasić.

Muzički gost emisije pevač Ranko Šemić.

Repriza emisije u 02.34 i u četvrtak, 21. oktobra u 13.55 na RTS Svet.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić

Reditelj Dragica Gačić

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво