Читај ми!

Srpski se uči i u gradu Pasau

U skladu sa interesovanjem roditelja i zahvaljujući njihovom angažovanju, kao i nesebičnoj podršci Generalnog konzulata u Minhenu, 24. septembra u Bavarskoj, u gradu Pasau, počela je sa radom nova nastavna grupa dopunske škole na srpskom jeziku u SR Nemačkoj.

Novootvorena nastavna grupa u organizaciji je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Školu trenutno pohađa 28 učenika koji su podeljeni u tri uzrasne grupe: mlađu, srednju i stariju grupu. U mlađoj grupi upisano je 10 učenika, u srednjoj 6, dok u starijoj grupi ima 12 učenika. Svi oni, puni ljubavi prema otadžbini izučavaju predmete: Srpski jezik, Moja otadžbina Srbija i Osnovi kulture srpskog naroda.

"Raditi sa našom decom, učiti ih našoj istoriji i kulturi i razgovarati sa njima o njihovom nasleđu, veliko je zadovoljstvo, ali i obaveza. U razgovoru sa decom i roditeljima saznala sam da je deci nastava zanimljiva, i da se svakog petka posebno raduju kada krenu na nastavu", istakla je nastavnica Ivana Đurić, koja realizuje nastavu u Pasau.

Učenik Luka Atanacković kaže:

"Volim da učim ćirilicu i sviđa mi se što ovde nema pritiska kao u nemačkoj školi. Zato i više volim da idem u našu školu nego u nemačku školu."

U novootvorenoj grupi u gradu Pasau, nastava se održava u „Sport Grunschule Grubweg Passau", petkom od 16.30  do 18.30 časova.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво