Читај ми!

Animirani film "Ruben i papagaj" - beg od buke

Najnoviji kratkometražni animirani projekat, u koprodukciji studija To Blink Animation (Kragujevac) i To Blink Studio (Toronto), "Ruben i papagaj" (eng. Ruben and the Parrot) dobio podršku fonda Toronto Arts Council za produkciju.

Animirani film "Ruben i papagaj" priča o dirigentu u penziji koji beži pred bukom metropole u kojoj živi. Buka ga nemilosrdno uhodi, ponajviše zahvaljujući komšijskom papagaju koji ga svuda prati i stalno oponaša zvuke grada. Ruben će pronaći mir tek kada se zagleda u nesklad i buku u sebi, saznajemo iz kragujevačkog studija To Blink Animation.

Film je prethodne godine dobio podršku Filmkog Centra Srbije, i peti je koprodukcijski projekat ova dva studija. Scenario i režiju potpisuje Stevan Mitrović, dok je umetnički direktor proslavljeni umetnik i arhitekta iz Kvebeka Feliks Girard.

Autorski tim je imao priliku da prođe višenedeljni razvoj projekta na Anomalia programu za dizajn likova u Češkoj, vođenom od strane veterana animacije i reditelja nominovanog za Oskara Geefnjee Boedoe ( Disney, Pixar, DreamWorks) i scenariste i ilustratora Robert Lence Disney, Pixar, DreamWorks).

Ovaj 3D fIlm je trenutno u fazi modelovanja karaktera i premijera se očekuje krajem sledeće godine.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво