Читај ми!

Uz knjige brže i lakše do srpskog jezika

Neumorno jačanje veza sa srpskim rasejanjem u Kraljevini Danskoj jedan je od prioriteta rada naše Ambasade u Kopenhagenu.

Pored otvaranja još jedne crkve izvan prestonog grada kao saborne, integrativne kuće naše dijaspore u Silkeborgu, osnivanja biblioteke, podrške umetničkom društvu (naročito sekciji najmlađih čuvara igračke tradicije zemlje porekla), niza kulturnih programa, predstava i koncerata za našu decu, izložbi, gostovanja i učešća u školskim priredbama..., poslednjeg dana 2020. godine, u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Kopenhagenu, uručeno je još poklona učiteljici, prof. Kseniji Maričić, koja posvećeno i vrlo inovativno vodi dopunsku školu na srpskom jeziku.

Tu je drama o Kraljeviću Marku na srpskom i engleskom jeziku (paralelna štampa) kako bi deca mogla da obnove ili otpočnu svoje učenje srpskog jezika kroz zanimljivu vitešku priču o Kraljeviću Marku, poredeći istovetni tekst na srpskom i engleskom jeziku. Knjigu mogu da ponude i svojim drugarima iz zemlje u kojoj rastu jer je opremljen i tekstom na engleskom jeziku i bogatim ilustracijama.

Direktor DKCB-a Dragan Marić, koji je uručio poklone, najavljuje nove pesme i projekte za decu sa sadržajem koji promovišu bitne vrednosti: drugarstvo, porodicu, dobronamernost, znanje, maštu, kreativnost, radoznalost, ljubav prema otadžbini, slobodarsko nasleđe, čuvanje baštine i tradicije, istraživački duh, digitalnu pismenost, ekološku svest...

Radujemo se saradnji sa željom da nove generacije naše dece u rasejanju prodube vezu sa zemljom porekla, da uče o njoj, da je vole, da budu i ostanu ponosni na Srbiju.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво