Srpski hram - tapija na severu Evrope

Geteborg je kosmopolitski grad, kulturno i privredno sedište severne Evrope. U njemu su posao, i dobro mesto za život svojih porodica, našli mnogi Srbi, koji su nedavno bili domaćini ekipi Programa za dijasporu RTS-a. Emisiju možete pogledati na Satelitskom programu u četvrtak, 22. juna u 20.50. Reprizni termin u 02.35.

Veliki dan za srpsku zajednicu u Geteborgu, završetak pretvaranja protestantskog hrama u srpski, osvećenje fresaka u hramu Sveti Stefan Dečanski, najvećem srpskom hramu u Skandinaviji, zabeležila je ekipa Programa za dijasporu RTS-a.

O životu naših ljudi u Skandinaviji i Geteborgu, gradu koji sve više privlači mlade dobrim uslovima studiranja i kvalitetom života, specijalno za emisiju, govore vladika skandinavsko-britanski Dositej, Srbi koji tamo žive već nekoliko generacija, kao i njihovi prijatelji Šveđani, Rusi...

Autor emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Snimatelj Dimitrije Hadži Nikolić

Reditelj Dragica Gačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво