Od Nigerije do Australije i nazad do Srbije

Diplomirani građevinski inženjer Taras Stojković trenutno živi na relaciji Toronto - Beograd. Ovih dana, među prvima je po skraćenom postupku nostrifikovao dve diplome stečene na dva kraja sveta, diplomu sa Grifit univerziteta iz Brizbejna u Australiji i diplomu sa koledža iz Toronta.

Kraj leta Taras je proveo u Srbiji. Teško je bilo dogovoriti sastanak sa njim, jer je uvek u nekoj žurbi, ali upornost se na kraju isplatila...Dobili smo interesantnu priču o životu mladog čoveka koji je za svojih 28 godina živeo na četiri kontinenta i školovao se u pet zemalja sveta.

Rođen je u srcu crne Afrike u gradu Kaduna u Nigeriji. U Nigeriji su se sreli njegovi roditelji, otac Dragomir, rodom iz jednog sela iz Guče, i majka Ruskinja, Elena iz Harkova.

U Kaduni je rođen Taras, a njegov stariji brat Aleksandar u Beogradu.

U osnovnu školu Taras je krenuo u beogradskom naselju Batajnica. U vreme kada je NATO bombardovao Srbiju - otišao je u Harkov i tamo završio četvrti razred.

Šesti razred je završio na Jamajki, koledž u Kanadi, a studije u Australiji. U Australiji je bio predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu.

Do sada je obišao tridesetak zemalja sveta. Najdraža mesta su mu Sveta gora i Srbija. U Hilandaru je boravio tri puta.

Često odlazi u očevo rodno selo i raduje ga činjenica da je u selu sve više mladih i dece.

Bavio se i naučno-istraživačkim radom - prečišćavanjem vode. Za svoju biznis ideju osvojio je treće mesto na Seliger International Forum-u u Moskvi.

Želja mu je da znanje stečeno širom sveta primeni u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво