Predavanje Beogradskog sindikata u Insbruku

U Insbruku je 9. juna održano prvo predavanje članova grupe Beogradski sindikat u rasejanju. Naziv predavanja, koje Beogradski sindikat već dve godine održava širom Srbije je „Projekat Srbija - Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti“.

U Insbruku je 9. juna održano prvo predavanje članova grupe Beogradski sindikat u rasejanju, u organizaciji Srpske pravoslavne omladine Insbruk - SPO(J)I i uz podršku KUD „Ostrog".

Naziv predavanja, koje Beogradski sindikat već dve godine održava širom Srbije je „PROJEKAT SRBIJA - Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti".

Prisustvovao je veliki broj ljudi koji su došli iz raznih krajeva Austrije, kao i iz Beča i Minhena.

Publici su se obratili Feđa, Blaža, Boško i Ognjen iz Beogradskog sindikata.

Na početku predavanja Ognjen Janković Ogi predstavio je Beogradski sindikat rekavši da postoje 13 godina i da nisu tipičan muzički bend, jer od kako postoje ne funkcionišu po tržišnom ili marketinškom sistemu, zato što ne žive od svoje muzike, već da sav novac koji zarade na svojim koncertima ulažu u studio ili u humanitarne svrhe.

To im daje slobodu da se izražavaju bez dlake na jeziku, da ukazuju na probleme u našem društvu i pokušaju da pokrenu neke stvari.

Feđa je objasnio da u početku nisu imali u planu da za dve godine održe preko 30 predavanja širom Srbije. Svoje predavanje nazvali su „Projekat Srbija" jer smatraju da je našem društvu danas potreban jedan širi duhovni preporod.

Takođe je govorio da mladi danas ne učestvuju emotivno u nekim događajima, jer su putem tehnike odmah prisutni onlajn umesto da uživaju u datom trenutnku, a za primer je naveo koncert koji je Beogradski sindikat održao u Cirihu dan pre gostovanja u Insbruku, a na kojem su mladi koncert posmatrali kroz mobilne telefone i kamere umesto da skaču i da se vesele, što je njemu malo zasmetalo.

Rekao je da mladi danas u Srbiji ne znaju gde i čemu pripadaju, a želja za pripadanjem je sa druge strane izuzetno velika, i da je veoma važno da mladi imaju osećaj pripadanja zajednici.

Za Beogradski sindikat su najvažniji ljubav, iskrenost, poštenje i zajedništvo!

Blaža Vujović je govorio o javnom mnjenju i svetskoj marketinškoj mašineriji, o uticaju muzike, filmova, raznih informativnih sadržaja u svakodnevnom životu.

Na kraju je govorio Boško Ćirković Škabo, koji je izneo da je stav Beogradskog sindikata od početka „SVIZAJEDNO", namerno napisan bez odvajanja,koji se pominje u gotovo svakoj njihovoj pesmi. Beogradskom sindikatu je prijateljstvo na prvom mestu.

Diskusija je činila veći deo večeri u koju su se uključili mnogi, a trajala je puna dva sata.

Veče je završeno uz poruku- Ostanimo zdravi u glavi, mislimo svojom glavom - SVIZAJEDNO!

Sav prihod od predavačke večeri namenjen je pomoći najugroženijim porodicama sa prostora bivše Jugoslavije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара