Читај ми!

Скадарлија у Чикагу - поезија, песма и гитара...

У Чикагу је одржано уметничко вече на којем су наступили гости из Србије, али и они који живе већ неко време у Америци. Било је поезије, оперског певања и музике на гитари. Домаћин је био песник Миодраг Јакшић.

Слађана Сарић, члан хора чикашког симфонијског оркестра донела је оперске арије право у ресторан у Чикагу, на уметничкој вечери, које је окупило чланове српске заједнице.

"Много ми је драго што смо успели да за кратко време организујемо боемско вече. Осећам се, као некада, у Скадарлији, међу људима који певају, говоре поезију...", рекла је Слађана.

Чула се и акустична музика гитаре Марка Станојевића. Миодраг Мића Јакшић је пред полазак за Београд рецитовао стихове из своје књиге "Имам времена још само да те волим" и потписивао их.

"Ја сам се трудио да дух Београда и поезије коју пишем, пренесем и мало те теме љубавне, мало тог односа међу нама, да будемо блискији и ближи и да нам срце буде мало топлије у ове хладне дане", рекао је Мића Јакшић.

"Вечерас је ово вече другачије од осталих, културније је...недостаје нам то да нам дођу представе, песници, да се организује књижевно вече...", рекао је Саша Поткоњак, предузетник из Чикага.

Учествовао је и глумац Игор Обрадовић и сликарка Гордана Ненадовић.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво