Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.56

У новој сезони емисије Магазин Србије на вези,актуелне теме и догађаји, ексклузивни гости из целог света. Емисију можете гледати и на РТС2 у суботу, 24. септембра у 10.50.

Дадо Топић, у ексклузивном интервјуу за нашу емисију, пред велики концерт ЈУ ГРУПЕ у Београду говорио је и о томе колико је на његов живот, музичко стваралаштво и певање утицао Корнелије Бата Ковач од кога је,како каже, све научио, и да зато траје. Говори и по чему памти Београд и дане када је живео у њему.

"Дан традиције" обележен је низом манифестација, у којима су учествовала пре свега деца, како у Београду, Србији и региону тако и широм света. Гост у студију Ивана Теодоровић Стојановић, из ДКЦ Београд и пионири из Уметничког центра "Талија" са играма из Србије.

Школа "Јелена Анжујска" из Париза богатим културно уметничким програмом обележила је 20 година постојања . Репортажа нашег дописника Владана Јочића.

Гости у студију и Јелена Малешевић, дипломирани археолог и дизајнер костима у којима спаја историју цивилизације и историју уметности, готово неспојиво, сајбер и етно. Говориће о својој изузетној каријери коју је остварила како у Холандији, Њујорку где је живела, али и сарадњи са Народним позориштем у Београду, РТС-ом... Представљала је Србију на ЕКСПО у Дубаиу ове зиме, летос на Малти а спрема се поново за Дубаи, Новосадску недељу моде у октобру и Париску у фебруару, једина из Србије.

О свом богатом радном и животном искуству које је стицао у Чикагу, Мадриду и Њујорку где је живео последњих 20 година, говориће Мане Шакић, академски сликар чија су дела у домовима многих светских колекционара.

Познат је и по многим добротворним и хуманитарним манифестацијама широм света, од Л.А. и Монака до Београда.

Награду за животно дело "Дарко Краљић" од Удружења композитора Србије за 2021. годину летос је добио Драгољуб Драган Илић, дугогодишњи музички уредник и аутор музике у многобројним серијама РТС-а. Наступиће у музичком делу емисије заједно са саксофонистом Ненадом Петровићем и певачем Дејаном Најдановићем Најдом.

Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у 13.25 на РТС Свет.

Уреднице емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Тамара Дрезгић.

Редитељка емисије Драгица Гачић

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво