Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Почетком јуна је у Зрењанину одржан 9. Хорски фестивал "Слободан Бурсаћ" на коме су наступила 23 хора. Осим зрењанинских хорова, на фестивалу су учествовали и гостујући хорови из БиХ, Београда, Новог Сада и Сомбора. Гости емисије су Зорица Козловачки и Владимир Стојковић. Реприза емисије у 02.39 и сутрадан, у среду, у 13.10 на РТС Свет.

Ову манифестацију пратила је и изложба посвећена 35. годишњици освајања титуле "Хор света" коју је Музичко друштво "Јосиф Маринковић" освојило у Ланголену (Велика Британија) 1987. године. Тим поводом поменути хор се окупио у оригиналној постави и својим наступом затворио овогодишњи фестивал.

О титули "Хор света", о Зрењанину - граду хорова и утисцима са фестивала, у емисији ће говорити учесници такмичења 1987. - Зорица Козловачки, диригент Омладинског мешовитог хора Музичке школе "Јосиф Маринковић" из Зрењанина и Владимир Стојковић, директор Хорског фестивала "Слободан Бурсаћ".

Један од најпознатијих појаца српске духовне православне музике - Љубомир Манасијевић слави 3 деценије рада. О томе говори у прилогу нашег колеге Владана Ракића.

Разлике између Чикага и Лондона примећује неко ко дуго није био у главном граду Велике Британије. То из Лондона покушава да одгонетне Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Нада Вукелић

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво