Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.50

У овој емисији, пред летњу програмску шему, почећемо обележавање значајног јубилеја - 30 година постојања Програма за дијаспору РТС. Емисију можете видети и на РТС2, у суботу, 3. јула у 11.30.

Некада Програм за иностранство, а данас када нас је у региону и свету, готово колико и овде у Србији, о значају постојања програма, на који је Јавни медијски сервис РТС посебно поносан, говорите управо ви, чије успехе, али и проблеме и падове, заједно живимо и решавамо из емисије у емисију, више од три деценије.

Одговорни уредник Програма за дијаспору, Сузана Гвозденовић Пузовић представиће тим ове редакције, ауторе емисија "Србија на вези", оне који за вас из дана у дан, бирају теме које се тичу свих нас ма где живели, и представљају људе нашег порекла за које свет зна, а Србија жели да упозна.

Нада Вукелић, Мирослав Карлица, Бобан Ковачевић, Тамара Дрезгић, Тања Адамовић, Драгана Живојновић,Тијана Паунковић... представиће оне који готово три деценије сарађују са нама и прате рад наше редакције, у земљи и свету.

Зашто нас зову "победничким тимом", у емисији, Магазин Србија на вези, говоре управо они:
Јакша Шћекић, први одговорни уредник Сателитског програма РТС-а, Марко Лопушина, новинар и публициста, проф. Срђан Мијалковић, председник СПКД "Просвјета" Аустрије, Миодраг Јакшић, предеседник Матице исељеника Србије, Срђан Колар, заменик градоначелника Вуковара, проф. др мед. Надежда Басара, "Санкт франзискус", Флензубрг, Александар Љубомировић, председник Организације српских студената у иностранству (ОССИ), Димитрије Васиљевић, џез пијаниста и доцент на универзитету Зејвијер (Xavier) у Луизијани.

У музичком делу емисије, "Српска свита" и фолклор, уз пратњу Симфонијског оркестра и хора РТС-а, под диригентском палицом Бојана Суђића.

Реприза емисије 02.10 на РТС Свет и у четвртак, 1. јула у 13 сати. 

Уредник емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник: Бранка Лолић

Редитељ: Драгица Гачић

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво