Читај ми!

Српски аутомобилиста Предраг Шаиновић победник ендуранс трке у ЕСЕТ купу у Словачкој

Једно од највећих имена у свету аутомобилизма на овим просторима је Предраг Шаиновић, човек који успешно наступа на интернационалним аутомобилистичким такмичењима већ дуги низ година. Добитник је бројних награда и признања у области ауто-такмичења, а крајем прошле године, представљао нас је у Италији, тачније Монци, на стазама историје и храма брзине. Да све буде у знаку високо-позиционираних резултата, жестоку борбу је наставио у Словачкој и однео победу на ендуранс трци у ЕСЕТ купу - ГТ4!

Он је стартовао са пол-позиције и сигурно стигао до одредишта као водећи, а овај резултат му је довољан за титулу у својој класи. Иако је небо над „Словакија" рингом било туробно и почело да грми пред почетак трке издржљивости, такмичари су имали среће да нису наишли на елементарне непогоде.

Предраг Шаиновић је после старта изгубио две позиције у укупном пласману, али се брзо вратио у ритам и претекао такмичара из дуге класе, те се тако се заштитио од директних конкурената из своје. У 25. минуту излетео је један такмичар, па је на стазу изашло сигурносно возило, а ни после рестарта и обавезног пит-стопа није било промена у пласману што се српског такмичара тиче. Он је трку завршио као победник у ГТ4 класи, односно укупно 18. од 37 такмичара у дивизији.

Предраг Шаиновић је по струци дипломирани доктор медицине. Специјализирао је у Марибору, а данас живи у Словенији и један је од најцењенијих српских лекара из своје струке у овом делу Европе. Страст према аутомобилизму препознао је у раном детињству, кад је гледао трке на Берановцу, а кад год је у могућности, настоји да се врати родном Београду, углавном с победничким трофејима.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво