Читај ми!

Све за нашу децу

У највећем граду Охаја Кливленду, у коме живи велика и добро организована српска заједница, почео је још један пројекат који има за циљ да, поред фолклорних и певачких друштава, те других спортова, окупи српску децу узраста од 7 до 16 година.

Професионални тениски тренери Драган Нешић и Бојана Шољага, у сарадњи са локалним српским црквама из Кливленда и Акрона, покренули су ову ову иницијативу, нудећи своје стручно знање и време, како би заинтересована и талентована српска деца у ширем региону североисточног Охаја имала могућност да уче да играју тенис.

Тренинзи на отвореном се одржавају на лепо уређеним теренима цркве Светог Саве а отворени су за децу из свих цркава и српских заједница Кливленда, Акрона и других оближњих градова у којима постоје српске заједнице. Драган и Бојана тако дају свој велики допринос јачању узајамне солидарности и веза међу Србима, истовремено дајући, у најлепшем спортском амбијенту, могућност деци да се друже и кроз спорт јачају у сваком смислу.

Један од циљева ове идеје је да се, кроз сарадњу са локалним црквама и локалним америчким центром за тенис, тренинзи одвијају током целе године и да тенис буде део укупног спротско-културног живота српске заједнице у Охају али и да промовише српску културу и спорт у Америци и свету.

Ова иницијатива потврђује још једном да међу Србима у дијаспори још постоји снажан дух повезаности, солидарности и жеље за одржање идентитета, културе, језика и да је и тенис као спорт знак препознавања Срба у свету захваљујући нашим вредним и добронамерни људима као што су Драган и Бојана, али и онима који су тенис учинили да буде најбољи српски бренд у свету, мислећи на Новака Ђоковића, Ану Ивановић, Јелену Јанковић и друге.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво