Читај ми!

Слава Кола српских сестара у Чикагу

Владика средњезападноамерички новограчанички Лонгин поздравио је присутне на слави Кола српских сестара, у цркви Свети Јован Крститељ у чикашком насељу Белвуд на служби и касније, у друшвеној сали на свечаном банкету.

Владика Лонгин је истакао значај оваквих прослава, као и рада и постојања Кола српских сестара као организације.

"Тако добре мајке, тако добре супруге и сестре које помажу не само овде у цркви, у нашим парохијама и манастирима него и подижу своје породице, труде се да децу васпитају", каже владика Лонгин.

На слави је говорио и Љубинко Шпегар, председник Удружења крајишких Срба Прело, једне од најактивнијих српских организација на територији Чикага.

"Све активности око припреме хране, спремања и организовања разних активности кад су у питању свадбе, крштења, управо су везане за Коло сестара", каже Шпегар.

"Па на Белвуду је увек величанствено, увек је то један посебан догађај сваке године литургијски посебно а у обновљеној реновираној сали апсолутно уживамо и благословени смо и захвални Богу да смо удостојени да будемо ту вечерас", каже Предраг Станковић.

Његова супруга Љиљана Жикић Станковић додаје да је та традиција дуга већ седамдесет и више година.

Међу чланицама Кола сестара има оних које су ту годинама па и деценијама, а и оних којима је ово било прво учешће на једном програму.

"Да, данас ми је први пут да учествујем и осећам се врло почаствовано да могу да будем део данашњег дана. Врло смо задовољни свакако и увјек је задовољство да урадимо нешто за нашу цркву, за нашу заједницу и првенствено за нашу земљу, за Србију. Јер, ми овде као чланови ове парохије такође представљамо нашу породицу и људе у нашој матици, у Србији",  каже Илијана Дујаковић.

Овде у цркви Свети Јован Крститељ већ су у току планови и за црквену славу која је заказана за недељу 12. септембар.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво