Линта: Непријатељска изјава Џаферовића у Сребреници

Изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића да је предуслов за све будуће односе у БиХ и региону, како је рекао, признање геноцида у Сребреници, председник Скупштинског одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је као непријатељску према Србији и српском народу.

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта изјавио је да се у Сребреници није десио геноцид и да су пресуде Међународног суда правде и Хашког трибунала политичке и да нису засноване на доказима већ на лажним исказима сведока Бошњака и других.

Говорећи за Програм за дијаспору РТС-а Линта је у том смислу осудио изјаву председавајућег Председништва Босне и Херцеговине (БиХ) Шефика Џаферовића, током његовог јучерашњег обраћања на обележавању 25 година од масакра у Сребреници, одакле је затражио да се донесе закон о забрани негирања геноцида, па макар и наметањем од међународне заједнице, односно Високог представника у БиХ.

Џаферовић и други бошњачки политичари морају да знају да се врхунска лаж о геноциду у Сребреници не може наметнути српском народу никаквим законом и да је то узалудан покушај који је унапред осуђен на пропаст, рекао је Линта.

Оваква изјава којом се такође поставља и предуслов за све будуће односе у БиХ и региону је непријатељска према Србији и српском народу, рекао је Линта и подсетио да „Џаферовић веома често и дрско понавља најбезочнију измишљотину да је Србија извршила агресију на БиХ, а при том заборавља да је злочиначки режим Алије Изетбеговића два пута одбио споразум са Србима".

Линта је такође подсетио да је на данашњи дан, на Петровдан, тачно пре 28 година, у сребреничким селима Сасе и Залазје, као и братуначким селима Биљача и Загони, свирепо убијено 69 Срба, а десеторо се и даље воде као нестали, од стране муслиманских војних снага под командом Насера Орића, а да они за то још увек нису кажњени.

Само на подручју општина Сребреница и Братунац јубијено је преко хиљаду Срба за које нико није одговарао и то је оно што посебно вређа породице жртава и српски народ, рекао је Линта и додао да је због тога веома важно да се стално и на сваком месту говори истина да су и Срби жртве а не само Бошњаци.

Свакако је чињеница је да су се десили ратни злочини на свим странама али се није десио никакав геноцид, закључио је Линта поручивши да је потребно да се казне сви ратни злочиници и да се поштују све жртве, без обзира на националну и верску припадност.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво