Чувени амерички издавач објављује нови албум групе ЕYОТ

Навикли смо да сваким следећим издањем музички састав ЕYОТ из Ниша помера границе и жанрова и продукције, али сада су све дигли на највиши ниво. Познати су сви детаљи светске премијере њиховог петог и најамбициознијег студијског албума до данас, као и датум објављивања новог сингла!

Албум под називом "557799" објављује престижна америчка независна издавачка кућа ROPEADOPE из Њу Џерсија, а датум изласка је 23. октобар. Албуму ће претходити сингл "Heartbeat" који ће бити представљен 19. августа.

"Овим уговором остварили смо вишегодишњи циљ. Због ситуације у којој се сви налазимо немамо велика очекивања у смислу концертне активности, па ћемо се фокусирати на промоцију албума, док се не створе услови за путовања и наступе. Ropeadope скоро сваке године има Греми освајача, а ове године ћемо и ми бити у конкуренцији. SnarkyPuppy, Christian Scott, Nate Smith, Edi Palmieri и многе познате колеге су биле или тренутно јесу под њиховим окриљем. Поред нас, ту је од раније и наш Димитрије Васиљевић и то је велики успех за нашу џез сцену" поручује Дејан Илијић, лидер групе ЕYОТ.

Подсећамо да је овај нишки бенд постигао оно најтеже у музици: дошао је до свог звукa, који је препознатљив свуда у свету. Негде између рока и џеза, класичне и амбијенталне музике, импресионизма и експеримента, они повезују различите стилове у јаке и компактне композиције, наглашене емотивности.

ЕYОТ каријера спаде у изузетне приче за било које време и за било који део света. Објавили су до сада четири албума - све за иностране издавачке куће - и наступили у више од 20 земаља широм света, што је невероватно достигнуће за било који састав, а посебно онај који свира џез. Сјајно прихваћени од публике и музичке критике где год да дођу, стекли су репутацију једног од најзанимљивијих европских инструменталних бендова у последњој деценији. Њихови концерти изузетан су доживљаји: увек испуњени посебном енергијом која слушаоца води далеко по хоризонтима наглашене осећајности.

Од првих дана до данас музика групе ЕYОТ изазивала је одушевљење. Иван Лончаревић из Поп Депресије је написао:

"Постоје аномалије у (музичком) свету Србије и региона које није баш лако објаснити, али које могу да буду кључне за нове генерације које се и даље питају има ли смисла бавити се професионално музиком. Дејан Илијић и ЕYОТ су посебан случај и надам се да ће људи деценијама проучавати њихов пример и искуства, искористити све што могу, али и унети нешто ново, нешто своје. Бити професионални музичар из Ниша, свирати џез који није баш скроз џез или чудни рокенрол без певања, снимати албуме у престижним студијима по свету, имати угледне издаваче који нису с неба пали у посао којим се баве и стално налазити нове изазове за себе, свој бенд, своју публику, то је есенција тог чудесног бића које зовемо уметник."

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво