Пројекат "Временска линија културе Србије и Срба ван матице" представљен у Републици Српској

У Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањалуци, данас је представљен пројекат "Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице", чији је циљ да домаћим и страним корисницима на интернету представи континуитет, ширину и домете српске културе и културе Србије, као и да подстакне њихово даље проучавање и дијалог о њима.

Покренута на иницијативу Министарства културе и информисања Србије и у реализацији Завода за проучавање културног развитка из Београда, "Временска линија" представља најважније личности, догађаје и објекте културе Србије и српског народа.

Пројекат је трајног и интерактивног карактера и подразумева стално обогаћивање садржаја, уз могућност да сви заинтересовани шаљу своје предлоге и сугестије.

На промоцији су учествовали др Вук Вукићевић, директор Завода за проучавање културног развитка из Београда и Душан Паучковић, сарадник на пројекту "Временске линије", док се у име домаћина публици обратила директорка Народне и универзитетске библиотеке Љиља Петровић Зечић.

Од Винче преко "Славено-сербског магазина", до Кустурице, рокенрола и стрип јунака Дикана - седам хиљада година српске културе на једној временској линији. "Временска линија" обухвата биографију српског нобеловца Иве Андрица, глумачки пут Милене Дравић, а може се видети и како су одређене године изгледали Бемус, Битеф или Фест, навели су из Народне и универзитетске библиотеке РС.

У оквиру посете одржан је састанак представника београдског Завода за проучавање културног развитка и Народне и универзитетске библитеке РС, на ком је разговарано о сарадњи ове две установе.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво