Пантомимом против короне

Kратки филм "Пантомимом против короне" прошао je селекцију и ушао међу одабране радове које ће Уједињене нације и Светска здрваствена организација да ставе на располагање свим чланицама да их користе у својим кампањамa. Аутори филма су Марко Стојановић, Филип Стојановић и Борис Мијатовић.

Аутори филма одазвали су се позиву Уједињених нација креативцима  на тему - Помозите да се спречи ширење Ковид-19.

"То је велико признање за наш скромни филм снимљен у кућним условима и за време изолације у априлу ове године. Филм је представљен на разним друштвеним мрежама и до сада је погледан око 100.000 пута по подацима којима смо имали приступ. Како је филм могао бесплатно да се преузме и дели различитим каналима и емитује на телевизији, тако је постао присутан и на различитим порталима и емитован је на различитим телевизијама у Србији, самим тим број гледалаца је знатно већи. Како су нас неке кинеске колеге обавестиле филм је дељен и у Кини преко Вичет мреже", поручује глумац и редитељ овог филма Марко Стојановић.

Филм је званично у продукцији Светске организације пантомимичара и Асоцијације уметности и медија - Помоћ за младе и здравље иако је снимљен без буџета.

Поред Марка Стојановића, аутори филма су и Филип Стојановић (сниматељ и монтажер филма), студент друге године ФТВ камере и Борис Мијатовић (композитор) студент друге године Снимања и дизајна звука. Обојица студирају на Факултету драмских уметности у Београду.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво