Српски професор Правица врши експеримент са коронавирусом

Док пандемија коронавируса и даље узима данак у људским животима и изазива велике економске потешкоће, научници широм света се боре за проналажење вакцина против Ковид -19. Међу њима је и Михајло Мајкл Правица, професор физике на Универзитету Невада у Лас Вегасу (UNLV).

Михајло Мајкл Правица, професор физике на Универзитету Невада у Лас Вегасу верује да је могуће користити прецизно циљане рендгенске зрак против Ковида - 19.

Правица верује да је могуће користити прецизно циљане рендгенске зраке за развој и масовну производњу висококвалитетне вакцине, не само за Ковид -19, већ и за друге вирусе, укључујући оне који могу изазвати будуће пандемије.

„Направио сам једно ново поље наука. То је фотохемија са икс зрацима и ирадијацијом. Почео сам експреименте за добијање разних врста вакцина, па и против короне вируса. Највећи проблем стварања вакцина је то што желите да оштетите вирус, тако да се он деактивира, али тако да не може заразити домаћина. Коришћењем одабраних рендгенских зрака помоћу наших техника можемо да направимо много мању укупну штету, али добијамо много више циљане штете, како бисте произвели најквалитетнију могућу вакцину", објашња професор Мијахло Мајл Правица.

Професор је овај процес пријавио као патент у име универзитета. Процесом би се анализирале структуре вируса, које су идентификоване и изложене рендгенским зрацима, док истовремено омогућава људском телу да активира своја антитела и развије имунитет.

Правица се нада да ће добити неопходна финансијска средства и помоћ вирусолога за свој експеримент.

„Разговарао сам са биохемичарем специјализованим за ДНК, који каже да имам добар план како да блокирам Ковид-19. Подржавају ме и колеге са имунологије. Ако успемо да добијемо финансијска средства, поднећу захтев за неке даљинске експерименте", открива своје даље планове професор Правица.

Рођен је у Чикагу, 1966. године у породици Гојка и Ане Правица пореклом из Требиња, чији су родитељи почетком прошлог века емигрирали у Америку. Крштено име му је Мајкл, али га сви наши људи зову Михајло. Завршио је гимназију и отпочео студије физике и математике на Институту Kaltehу Пасадени. Докторирао је на Харварду са тезом о нуклеарној магнетној резонанци. Запослио се 1988. године и себе и породицу частио првом посетом завичају својих предака.

"Када сам 1988. стигао село Бјелач код Требиња, ноћио сам у кући деда Гојка и открио љубав према својим коренима, потомцима, земљи у којој је он као сељак жудео да иде у краљевску школу, па на факултет. Уместо у Требиње деда се 1925. преселио у Канаду. Ја и још петоро мојих рођака као његови потомци из Америке испунили смо ту дедину жељу да Правице буду школоване и поштоване. Десет пута сам касније посећивао родни крај мојих предака и доживео да ме Требињци прекрсте и прозову „наш Михајло"", прича емотивно доктор физике Мајкл Правица зашто су за њега Срби најдивнији народ на свету.

Име Михајло доктор Правица је добио и од америчких Срба, који су га тако прозвали због сјајних колумни које је током деведесетих и почетком 21. века, сваке недеље објављује у листу „Бостон финикс". Последњих година Правица је у САД објавио више од 600 писама вашингтонским политичарима и колумни о српском народу.

"Дивно је бити Србин. Припадам трећој генерацији Срба пореклом из Требиња у Америци. Борим се за то да моја деца и сви Американци схвате да су Срби поштен и достојанствен народ", каже др Правица.

Професор отворено признаје да су и обични Американци добар народ, које њихови политичари и медији непрестано лажу.

"Обичан Американац се не бави политиком, не зна своју, а ни историју других народа. Збуњен је збивањима у Србији, јер не зна где је Балкан и шта САД траже на Космету. Почео сам да пишем медијима, форумима, политичарима, а они су почели да прихватају моју истину о Србима", задовољан је доктор Михајло Правица.

У своју и српску истину убраја и борбу Срба против фашизма и усташтва, о чему је он писао у својој књизи „Заштро је важан Јасеновац". Верује да ће једног дана званични Вашингтон да промени своју политику према српском народу:

"Три деценије америчка администрација спрводи политичко насиље над Србијом и шири неистине о српском народу. Мене тај подмукли рат САД против Срба страшно боли и угрожава. Сваким даном у Америци се открива се улога бившег председника Била Клинтона и Бушове клике, НАТО и европских послушника у сатанизацији Срба. Под Трампом очекујем да ће једног дана Америка сама саопштити истину о мом народу", верује др Мајкл Правица, који своје колумне и писма објављује у водећим америчким новинама и порталима.

Др Правица и његова супруга, професор енглеског језика имају троје деце. Државне и верске празнике, често проводе у Лас Вегасу или у Сан Дијегу, где професор говори нашим људима и Американцима приче о свом идолу, Николи Тесли.

Читава породица Правица планира идуће године да дође у Србију и Републику Српску и отвори центар за сарадњу младих српских и америчких студената и научника.

 

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара