Српска разгледница из Америке, РТС Свет, у суботу у 12.30

Ново издање емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, прилагођено је условима у којима ових дана живи цео свет. Преко "скајпа" чућемо Стефана Миленковића и младу фрулашицу Неду Николић.

Наиме, Александар ће путем Скајпа разговарати са светски познатим виолинистом, рођеним Београђанином, Стефаном Миленковићем. Стефан је постао светски познат још када је као дечак свирао за Роналда Регана, Михаила Горбачева и папу. Освојио је небројено пуно светских признања и наступа редовно са краја на крај света.

Наравно, увек му је у срцу Београд и Србија коју редовно посећује. Ових година живи и ради на пар сати јужно од Чикага, где је професор виолине на Универзитету Илиноја. У веома срдачном разговору, Стефан говори о томе како он и супруга живе у време корона вируса, о принови коју очекују, о наступима широм света, плановима за остатак године, али и о томе како ових дана ужива да кува у кухињи.

Пред крај емисије поразговараћемо са младом фрулашицом Недом Николић која је због корона вируса остала у САД дуже него што је планирала. Oдржава онлајн концерте преко интернета свако вече у Милвокију.

Реприза емисије у 02.10. 

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво