"Телетон" у Власотинцу

Основна школа "8. октобар" у Власотинцу међу првима у Србији добила неопходну спортску опрему захваљујући добротворној акцији "Телетон", коју подржавају Народна канцеларије председника Републике, РТС и Рајфајзен банка.

Основна школа "8. октобар" у Власотинцу коју похађа око хиљаду ученика, међу првима је у Србији добила неопходну спортску опрему захваљујући заједничкој акцији Народне канцеларије председника Републике, Радио телевизије Србије и Рајфајзен банке.

Осим неколико струњача и лопти, ученици Основне школе "8.октобар" у Власотинцу нису имали ништа више. Зато су били одушевљени када је захваљујући добротворној акцији "Телетон" у школу стигла нова спортска опрема.

"Фискултурна сала без справа и није права сала. До сада смо имали само гимнастику у партеру а сада ћемо моћи да вежбамо и на справама", рекао је ученик Марко Горуновић.

Његова другарица Милица Ранђеловић неколико година тренира атлетику и одушевљена је новом опремом.

"Веома ми је драго што смо добили ову опрему јер ћемо моћи сада боље да тренирамо и да се развијамо", каже Милица.

Упркос изузетно лошим условима, ученици ове школе постижу изванредне резултате на разним спортским такмичењима. То потврђује Милош Митов, професор физичког васпитања.

"У кошарци смо други у Србији а у атлетици први. Неколико пута смо били победници на кросу РТС-а. Из ове школе су изашли и олимпијци Ненад и Предраг Филиповић", рекао је професор Митов.

Вратило, разбој, козлић, пет струњача, одкочна даска, шведска клупа, опрема вредна око пет хиљада евра итекако значи једној од најбољих школа у јабланичком округу.

"То ће нам користити за бољу наставу физичког васпитања али и за ваншколске спортске активности а све с циљем да деца буду здрава", каже директор школе Живорад Ђонић.

Фискултурну салу саграђену 1929. године деле са Друштвом за телесно васпитање "Партизан". У салу се није улагало годинама па се зато надају да ће и њено реновирање напокон доћи на ред.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво