Legende - Zoran Kostić - Cane

Zoran Kostić Cane pevačku karijeru je započeo u sastavu "Urbana gerila", da bi je nastavio kao frontmen benda "Radnička kontrola" koju su još činili bili bubnjar Žika Todorović, basista Srđan Đile Marković i gitarista Darko Milojković. Sa prvim pesmama "Dosada", i "TV u koloru" pojavili su se na kompilacijskom albumu "Artistička radna akcija" 1981. godine.

Grupu „Partbrejkers" su 1982. godine osnovali: Zoran Kostić - Cane, Nebojša Antonijević - Anton - Goran Bulatović i Ljubiša Konsandinoviić. Svoju popularnost grupa „Partibrejkers" gradila je na doslednim temeljima tzv. garažnog pank zvuka. Na mestu frontmena, Cane već decenijama održava ulogu beskompromisne rok ikone, čije se izjave prenose, citiraju i postaju viralne. Sugestivan, autentičan i iskren, Cane je uspeo da stvori armiju vernih fanova. Sarađivao je sa Milanom Mladenovićem i ostalim legendarnim rok muzičarima Novog talasa. Sa Partibrejkersima je snimio 12 studijskih albuma i više kompilacija.

Poslednjih godina koncertno i studijski je aktivan i na projektu „Škrtice" koji je napravio sa nekolicinom kolega muzičara iz poznatih bendova.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво