Читај ми!

Legende - Nenad Zlatanović

Bend „Texas Flood” osnovao je 2006. godine jedan od naših najboljih bluz gitarista, Nenad Zlatanović – Mr. Swagger. I pored čestih promena u sastavu grupe, čija se tročlana postava ustalila 2007. godine, „Texas Flood” je jedan od najboljih bluz-rok bendova na našim prostorima. Svoj prvi CD izdali su 2009. godine, pod naslovom „Grinnin’ in your face”, i te godine nastupili su kao predgrupa na koncertu „ZZ Topa” u Beogradskoj areni. Brojni su bili i njihovi nastupi u Srbiji i regionu, kao i na različitim festivalima. Prvi album otpevan na srpskom jeziku, „Tražim ljude kao ja”, objavili su prošle godine.

Nenad Zlatanović 2010. godine započinje solo akustičnu karijeru, pod imenom Mr. Swagger. U samostalnim, ali i u duetskim nastupima sa Petrom Miladinovićem - usna harmonika, izgradio je poseban izvođački stil koji krase vokal u prvom planu, gitarska tehnika i ekspresija interpretacije . Mr. Swagger će svoj akustični solo album, na kome je pored svojih tema, snimio i obrade bluz klasika, objaviti 2013. godine pod imenom „Naked blues". Početkom 2014. godine pobediće na takmičenju novih gitarista, u okviru „Guitar Art" festivala.

Pored brojnih nastupa sa bendom, ili solo i u raznim duetima, imao je priliku i da džemuje sa Lance Lopezom, Lucky Petersonom, Anom Popović, Enricom Crivellarom, Ianom Siegalom, Mattom Schofieldom i skoro svim rok i bluz muzičarima sa ovoh prostora. Njegovu karijeru trenutno obeležava dvostruko stvaralačko angažovanje - u grupi „Texas Flood" i kao solo izvođača Mr. Swaggera.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво