Globalno selo

Priča o globalnim fenomenima u lokalnom i obrnuto uz muziku sa svih meridijana.

Današnji svet interneta, skajpa, mobilnih telefona i mnogih drugih tehničkih novotarija mnogo je više globalno selo nego što je to bio u vreme kada je Maršal MekLuhan iskovao tu metaforičnu sintagmu. Opet, medijska globalizacija dovela je do neke vrste monopolizacije slika sveta, tj. medijske predstave stvarnosti su danas - i lokalno i globalno - mnogo jednodimenzionalnije nego ikada ranije.

 

„Globalno selo" koristi raspoloživa tehnička dostignuća i olakšanu mogućnost komunikacije da u razgovor o aktuelnim temama - lokalnog i globalnog karakteta - uključi ljude sa raznih strana sveta i tako kreira jednu komplesniju sliku stvarnosti u kojoj živimo. Muzika varira od nedelje do nedelje, zavisno od teme i gostiju, ali dominira tzv. muzika sveta, odnosno muzika stvorena izvan glavnog toka „industrije zabave".

 

Emituje se nedeljom od 13 do 15 časova.

Voditelji su Predrag Dragosavac i Andre de Lima, a stalni saradnici su Andrej Klemenčič (Sarajevo-Ljubljana-Beograd), Nevena Dragosavac (Barselona), Fredrik Stockhaus (Stokholm), Dragan Jovanović i drugi.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво