Читај ми!

Šta je to Doomscrolling i kakve veze ima sa ekologijom?

Doomscrolling je praksa kontinuiranog praćenja loših vesti ili uznemirujućeg sadržaja na društvenim mrežama.

Nekada je to naša namera jer želimo da budemo informisani pa konzumiramo i negativne elemente ali često nismo svesni toga da, dok boravimo na mrežama, svoj um zatrpavamo neprijatnim informacijama mnogo više nego što to želimo. Trenutak je i da podsetimo da je u medijima u poslednje vreme mnogo više negativnih obaveštenja nego pozitivnih. Posledično, studije pokazuju da ova vrsta konzumacije sadržaja dovodi do apatije, nezainteresovanosti i separacija među ljudima.
Govorimo i o Danu održive mode koji je nedavno održan u Beogradu a koji donosi niz ekoloških rešenja u vezi sa ovom industrijom. Naša gošća je Dunja Jovanović iz platforme „F.Fm” koja ima za cilj edukaciju o održivosti a skreće pažnju najpre na održivu modu. 

U nastavku emisije slušamo o drugačijim temama, muzici pre svega. Sa ulica Beograda, nešto pre 16 sati, javlja nam se Jovana Zec. 

Voditeljka Ružica Vrhovac

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво