Читај ми!

Kako iskrojiti život posle traume?

Nakon što žene i deca žrtve porodičnog nasilja prođu evidenciju i različite mere pomoći (policija, centar za socijalni rad, sigurna kuća), ne postoji ništa sistemski univerzalno predviđeno što bi olakšalo njihov novi početak.

Ekonomsko osnaživanje, učenje novih veština i samostalnost su najbolji način da se ova ranjiva grupa podrži. Socijalno preduzeće „Somborske šnajderke” više od dve godine pomaže ženama da bolje i trajnije obezbede sebi poslovne i druge perspektive. Povodom 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama, osnivačica „Somborskih šnajderki” dr Tamara Rudić pričala nam je o onome što su do sada postigli, ali i o planovima koje žele da ostvare da bi stvorili još bolje uslove za obuku u šivenju i proizvodnji odeće, torbi i drugih predmeta. Sledi i jedan događaj u kom svi možemo da pomognemo, a o svemu tome pričamo od 13 časova.
Do 16 sati, slušamo singlove i pesme sa albuma koje su objavljene na današnji datum, ili one koje podsećaju na rođendane muzičara. Tu je i pola sata muzike iz Srbije i regiona, slušaćemo i priče o poznatim pesmama, ali i one koje su trenutni hit. Pratimo i gužve u saobraćaju i druge aktuelnosti. 

Emisiju vodi Kruna.

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво