40. rođendani, ženski ispraćaji, razvodi... šta sve danas slavimo?

Da li ste znali da je jedna devojka iz Srbije nedavno napravila ispraćaj u vojsku? I to u ova nova vremena kada služenje vojske nije obavezno i kada su masovni ispraćaji uveliko stvar prošlosti.

Društvene mreže nam pokazuju svakoga dana kako ljudi od preko 40 godina i dalje slave rođendane. Kao da rođendanske proslave nisu više samo monopol dece i mladih. A takođe, ima i dece čiji se rođendani slave u šatrama, uz muziku i nekoliko stotina zvanica.

Da ne pominjemo ljude koji svoj otkaz ili čak razvod obeleže uz trubače.

Da li vam se čini da danas slavimo i ono što se ranije slavilo? Odakle taj apetit za proslavama masovnog tipa? Neki kažu da je razlog toga „post-korona” i reakcija na karantin i dane pandemije. Drugi to objašnjavaju balkanskim mentalitetom koji samo čeka bilo kakav povod da se ukrste ruke i naruči pesma.

U današnjoj „Letnjoj bašti” pričamo o poplavi proslava različitih vrsta koje drmaju Srbiju a i svet poslednjih godina.

Ukoliko ste bili na nekoj takvoj manifestaciji ili je lično organizovali, pišite nam na 064-0-202-200 kao i preko društvenih mreža.

Voditelji: Ivana Vesić i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво