Hoćemo li u Keltsko selo?

Ovog prepodneva vas vodimo u Keltsko selo, tematsko turistički kompleks u Inđiji inspirisan životom Kelta na ovim prostorima u III veku pre nove ere.

Da li ste znali da na području Inđije postoji preko 70 lokaliteta na kojima su, pre oko 2.300 godina, živeli Kelti? Ostaci njihovih naselja pronađeni su na privatnim parcelama, u baštama i na njivama. Pronađeni novčići, oruđe, nakit izloženi su u malom muzeju a odeća koju tamo možete videti i koju nose vodiči je ručno tkana i bojena prirodnim bojama, po uzoru na tadašnju. Obilazak sela sa druidom, princezom, pletenje keltskih čvorova, iscrtavanje keltskih simbola na platnu, pravljenje grnčarije, hleba, pletenje kikica, streličarstvo, mačevanje samo su neke od zanimacija koje možete doživeti ako odlučite da krenete put Inđije i Keltskog sela a za pripremu i kao mini vodič će dobro poslužiti Letnja bašta.

Voditelji Ivana Vesić i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво