„Ako vas uhvati vir, plivajte u pravcu tangente!”

Ovo nije nikakva replika iz nekog skeča „Montija Pajtona“ već delić pravog upozorenja plivačima sa jedne table na novosadskom Štrandu.

Korišćenje matematičkog termina koji kod većine nas ostane zaboravljen već nakon završetka srednje škole (tangenta) izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama, a nas je ponukalo da se u današnjoj Letnjoj bašti 202-ke bavimo stvarima koje deca znaju ali su ih odrasli uglavnom zaboravili.

Da li bi vam bilo od koristi upozorenje sledećeg tipa: „Ugazili ste u minsko polje! Izađite iz njega koristeći pravila trigonometrije!”? 

Koliko vam se puta dogodi da u zvaničnim obaveštenjima naiđete na neko pravilo koje ne razumete jer u sebi ima pojam iz škole? Da li mislite da svako razume poruku da treba da se „rotira” ili izvrši „rokadu”?

Takođe, pozivamo vas da se prisetite najvećih trauma iz škole. Šta vam je za vreme školovanja bilo najteže za učenje a kasnije se, tokom života ispostavilo da vam nije nikada bilo potrebno? 

Pored toga, naš muzički urednik će vas podsetiti po čemu je, u svetu muzike, važan ovaj 1. jul a saznaćete i šta sve to urnebesno desilo ovih dana u svetu oko nas a mi vam to spremili, onako, tek da se zna. 

Voditelji: Ivana Vesić i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво