Iskrivljeni odraz u „ogledalu” društvenih mreža

Sve više mladih koji pate od depresije ili osećaja teskobe, za svoj problem krive Instagram.

Ova društvena mreža, koja je od 2012. godine u vlasništvu Fejsbuka, odgovorna je za izazivanje suicidalnih misli kod mladih korisnika. To je zvaničan podatak koji se našao u rezultatima istraživanja koje Fejsbuk redovno organizuje u vidu fokus grupa među svojim korisnicima. Ipak, ova velika kompanija zataškavala je ili, čak, krila podatke dok nisu „procureli” u javnost u septembru ove godine. U istom periodu otkriveni su i dokazi da Instagram pogoršava sliku o sopstvenom telu svakoj trećoj tinejdžerki koja koristi ovu aplikaciju. To, sa svoje strane, potvrđuje i nekadašnja radnica Fejsbuka, Frensis Hojgen, koja je odlučila da tuži ovu kompaniju zbog toga što njeni čelnici „svesno odbijaju da promene način poslovanja jer im je profit važniji od bezbednosti”.
U kojoj meri društvene mreže utiču na promenu nečije slike o sebi i kako se prema ovome postaviti?
Na ovu temu razgovaramo sa našim mladim sugrađanima. 

U nastavku emisije bavimo se drugačijim temama, pre svega muzičkim. Čućete priču koja se krije iza jedne pesme, novitete sa svetskih top lista kao i događaje iz sveta muzike koji su obeležili današnji dan.
Pred kraj emisije, sa ulica Beograda, javlja se Jovana Zec.

Sa vama su Ksenija i Ružica

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво