Читај ми!

Send Art – veština slikanja peskom

Ukoliko smo na moru imali sreće da letujemo na nekoj peščanoj plaži, uživali smo dok smo prstima crtali po pesku.

Deca to rade i tokom godine na igralištima. No, zahvaljujući kreativnim ljudima iz „Zanima centra” deca u Beogradu odskora mogu da ovladaju veštinom „send-arta” kao pravi umetnici. 

Danas nam u goste dolazi Duška Potežica Ristić, učiteljica slikanja peskom iz „Zanima centra”. U razgovoru sa njom ćemo pokušati da saznamo od koje godine deca mogu da postanu mali „pesko-slikari”? Ispričaće nam kakva su njena iskustva kada se uporede sa ostalim veštinama kojima se edukuju deca najranijeg uzrasta.

Iskoristićemo priliku da porazgovaramo o tome koliko se vaspitavanja dece danas razlikuje od načina koje su primenjivali naši roditelji. Koje su greške ispravljene a šta se novo uvodi u plan i program? Koliki put smo prešli od onog „lako je prutu da se sokoli” pa do „send-arta”?

Da li postoje predrasude koje se tiču današnje dece? Koliko je tačno to da ne izlaze iz kuće i provode sve vreme uz kompjuter, snimajući klipove za jutjub? I na kraju ćemo pitati našu gošću šta je to što današnja deca treba da znaju a čemu ih roditelji ne uče, jer ni sami tome nisu naučeni kada je trebalo?

Voditelji: Jelena Knežević i Miodrag Stošić

Летња башта Летња башта

Autor:
Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво