Širom zatvorenih očiju

Gost emisije je Vuk Ćuk, beogradskoj publici vrlo prepoznatljiv vizuelni umetnik.

Trenutno je docent na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu gde je završio osnovne studije, a studirao je i na Univerzitetu primenjenih umetnosti u Beču. Izlagao na preko 25 grupnih izložbi. Dobitnik je nagrada MAK muzeja u Beču, Nagrade za crtež iz Fonda Vladimira Veličkovića i Nagrade za slikarstvo Miodrag Vujačić Mirski

Sklon je da iznova eskperimentiše, a posebno su zanimljive njegove najnovije instalacije kojima propituje slobodu umetnika i poigrava se sa pojmovima tržišne umetnosti i estetike („A whole new world”). Pažnju je skrenuo i monumentalnom slikom Grand Hall gde pravi sinergiju između street arta i neo pop art tendencija, praveći omaž ambijentu '70-ih i '80-ih godina 20. veka. Još jedan projekat na kojem je angažovan više godina, podrazumeva svojevrsno dokumentovanje vremena u kojem živi (Impossible Perspectives), gde, nadovezujući se na prethodne radove, se bavi istraživanjem uticaja svakodnevne interakcije čoveka s kompjuterom i digitalnim sadržajem. 

Ćuk je izlagao u brojnim zemljama, a osvrnućemo se na Kopenhagen, Beč, Ljubljanu, Pariz, Šangaj, Štutgart, Peking. Posebno je zanimljivo njegovo iskustvo sa Venecijanskog Bijenala, a specifična destinacija o kojoj će biti reči je i Albanija. 

Kroz emisiju vode Jovana Zec i Petar Protić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво