Indeks

Retorika, debata i studentski kviz „Potera”

Retorika je jedna od omiljenih studentskih razonoda kroz koju mladi uče da razmišljaju i formaju stavove, a već decenijama imamo visoke plasmane u svetu iz univerzitetske debate.

Kako konkretno izgledaju debatna takmičenja i kako se u debati taktički razmišlja, koliko je zanimljivo kroz turnire upoznavati druge kulture, šta je ono što se od studenata očekuje i na koji način oni treba da govore neke su od tema današnjeg razgovora. A pored debate, kao jedna od ključnih disciplina za jasan, precizan, ubedljiv, utemeljen i argumentovan govor jeste retorika - kojom se takođe bave studentkinje Fakulteta organizacionih nauka, Milena Zoraja i Aleksandra Ćirković, sa kojima smo razgovarali.

Aleksandar Šmigić i Luka Radović najaviće neobičnu „Poteru” koja će se održati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu gde studenti „staju na crtu” profesorima. Naime, tragači su profesori, a takmičari studenti. Pre nego što je ovaj zanimljiv kviz zaronio u fakultetske vode uspešno je bio organizivan u Desetoj beogradskoj gimnaziji i pokazalo se da je osim zabave i druženja, đacima ponudio zanimljiv metod učenja.

Kroz emisiju vodi Marina Zec.

Индекс Индекс

Autor:
Београд 202

''Индекс'' је динамична студентска емисија коју реализују најмлађи новинари Двестадвојке. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво