Ustanak

Pred vama je novo važno, zanimljivo, brzo i vedro jutro.

Uz različite rubrike, poletnu muziku i vedru ekipu, biće ovo pravo dobro jutro.

U Crtici 202 se osvrćemo na aktuelne događaje, ovog puta komentarišući zatvaranje biblioteke u jednom malom mestu u Vojvodini. Kako je sve to prošlo, da li je bilo reakcija meštana?

Pripremićemo vesti, servisne informacije ali i informacije iz sveta sporta koje će nam dostaviti Vanja Savić.

Zajedno sa vama prelistaćemo domaću štampu i usmeriti vašu pažnju na pojedine zanimljive naslove i članke.

U nadi da će se talas toplog vremena što duže zadržati, donosimo vam prognozu vremena i bioprognozu kao i izveštaj iz Auto-moto saveza Srbije.

U rubrici „Mnogo smo najjači" govoriće Momčilo Vukotić, legenda „Partizana". U dugoj fudbalskoj karijeri je, kao napadač, predvodio crno-bele, a kasnije se isticao i kao trener. Danas posmatra fudbalska zbivanja i priseća se nekih dragih utisaka. Sa njim je razgovarao Dejan Bulajić.

O realnosti u kojoj živimo slušajte u rubrici „Kvaka" Dragutina Rokvića. On primećuje da su neki naučnici mišljenja da gazirana pića podstiču lučenje adrenalina a samim tim i agresivnost. No, kako vidimo, te agresivnosti ne manjka ni kod starijih koji piju malo drugačije stvari.

Kao i uvek, bavimo se vašim pitanjima u rubrici „Slušaoci reporteri". Zašto se električni šporeti prodaju bez kabla za struju, pitanje je na koje će odgovor pronaći Slađana Savić.

Pred kraj emisije idemo i na beogradsku kaldrmu i to u onaj deo grada gde kaldrma još uvek postoji. Završavaju se radovi na uređenju Kosančićevog venca, a znatno drugačiji izgled dobiće i prostor ispred Ambasade Austrije. Na licu mesta je „Glasnik 202" Vanja Savić.

Nismo zaboravili ni na „Dobro jutro" Darka Kocjana, sa duhovitim mislima izabranim iz emisije „Oblak u bermudama" a spreman je i Vic na blic.

To naravno, nije sve. Uvek ima još ponešto.

Očekujemo da se i vi uključite u kreiranje Ustanka svojim komentarima i vestima iz mesta gde nas slušate. Za vas je rezervisan telefon u studiju 011-3249-202, ili SMS broj 064-0202-200 na koji možete poslati neku važnu informaciju po ceni obične poruke. Naša mejl adresa je program202@gmail.com

Očekujemo da nas pronađete na Tviteru (@beograd202, ili @ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditeljka: Ružica Vrhovac
Urednik emisije: Dejan Grujić

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије