Читај ми!

Smiljka Isaković

Gošća emisije je Smiljka Isaković

Smiljka Isaković, pijanista, čembalista, pedagog i publicista, koju naša i međunarodna kritika naziva „Kraljicom čembala" i „Prvom Damom čembala" magistrirala je dva instrumenta: klavir na FMU u Beogradu i čembalo na Kraljevskom Konzervatorijumu u Madridu. Klavir je postdiplomski specijalizirala u Moskvi, na Konzervatorijumu „Čajkovski". Doktorsku disertaciju na temu „Interpolacija menadžmenta u oblasti muzičko-scenskih umetnosti" odbranila je sa uspehom u Beogradu. Paralelno sa aktivnim muziciranjem, Smiljka Isaković se dugo godina bavi pisanjem o muzici. Sarađivala je sa mnogim listovima, časopisima i medijskim kućama i izdala više knjiga.

Smiljka Isaković je nastupila na više od hiljadu koncerata u našoj zemlji, širom Evrope, na Islandu, u SAD, Južnoj Americi i na Kubi, uvek sa izvanrednim kritikama. Delovala je kao ambasador naše muzike u svetu, predstavljajući naše kompozitore u svojim programima.

O rečenici koja joj je odredila život: „Mogu da budem bilo šta ali sam bez muzike nesrećna", ljubavi prema čembalu i susretu sa publikom, ali i o emotivnim trenucima kada kao profesionalac plače na koncertu, Smiljka Isaković, jedna od dobitnika Nacionalne nagrade za životno delo govori za Klub 2.

Emisiju uređuje i vodi Milena Božović Manić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво