Читај ми!

Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije izdvajamo:

U emisiji Kulturni krugovi pratimo dešavanja na 28. Festivalu autorskog filma u Beogradu, kao i naučni skup „Sećanje na akademika Vasu Čubrilovića" u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Osvrnućemo se na predstavu „Galeb" Antona Pavloviča Čehova, u režiji Milana Neškovića, koja je premijerno izvedena na Dan Narodnog pozorišta u Somboru i kojom je ovaj teatar obeležio 140 godina uspešnog rada.

Biće reči i o tradicionalnom jesenjem Gradskom sajmu knjiga, koji je u Kulturnom centru „Grad" okupio brojne, uslovno rečeno, manje izdavačke kuće. Zavirili smo u njihovu izdavačku produkciju i proverili šta je od naslova privuklo najveću pažnju čitalaca.

U organizaciji Istorijskog arhiva Šumadije, Narodne biblioteke „Vuk Karadžić" iz Kragujevca i leskovačkog Narodnog muzeja, otvorena je izložba „Papir govori - Novac Srbije i Jugoslavije 1887-1996" autora Nebojše Dimitrijevića. Izložba prikazuje papirni novac Srbije i Jugoslavije koji se čuva u Numizmatičkoj zbirci Narodnog muzeja u Leskovcu. Simbolikom prikaza na izloženom novcu moguće je pratiti istorijski razvoj i političke promene na teritoriji Srbije.

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво