Читај ми!

Ekološki magazin

Ta divna stvorenja

Nutrija se češka po glavi na šetalištu; šakal se šunja oko kuće; iz pukotine na fasadi viri slepi miš, a divlje svinje sa Velikog ratnog ostrva posećuju Kalemegdan. Nutrije su svojevremeno doveli da budu krzno, pa ih pustili kada je po sao propao, a šakalima dobro ide zbog našeg odnosa prema đubretu. O tome govori Milan Paunović iz Prirodnjačkog muzeja Beograda.

Nemojte naglo da mršavite, posebno ne na svoju ruku - sjuriće vam se hemikalije iz masnog tkiva u krvotok. Koje hemikalije? Pa, one kojima smo svakodnevno izloženi, a da o tome i ne razmišljamo. Neke od njih glume hormone štitne žlezde, toliko uspešno da im organizam potpuno veruje. Čućete dr Marijanu Ćurčić.

U Opštini Ražanj i dalje se izrađuju crepulje, sud u kome se pekao hleb, na isti način kako se to radilo decenijama - bez alata. Posebna glina sa Crepuljarskog brda gnječila se nogama, a posuda oblikovala rukama. Jedina razlika je što su to tada radili muškarci, a danas ih izrađuju žene i što više nisu samo za peciva, već za sva jela domaće kuhinje.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.   

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво